algemeen

Hele dag thuis: zo kom je de tijd wel door!

Hele dag thuis- zo kom je de tijd wel door!

Heel Europa is opgeschrikt door het coronavirus. De dagbesteding ligt stil, bezoek aan familie is niet meer gewenst en we blijven massaal binnenshuis. Hoewel iedereen deze maatregelen begrijpt, is het soms best lastig om je tijd door te komen. Wat doe je als je de hele dag aan huis gebonden bent? Hoe houd je het leuk voor je hele gezin en hoe deel je die extra tijd nuttig en efficiënt in? In dit artikel vind je enkele praktische tips!

Zorg voor voldoende ontspanning

Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk om voor voldoende ontspanning te zorgen. Blijf daarom niet de hele dag aan de bank gekluisterd, maar bedenk welke leuke activiteiten je zou kunnen doen.

Gratis spellen spelen is bijvoorbeeld een leuke manier om de dag leuk en probleemloos door te komen. Online vind je tegenwoordig een heel scala aan leuke spelletjes die je gratis kunt spelen. Bovendien zijn ze leuk voor het hele gezin. Natuurlijk zijn spelletjes niet alleen online te vinden. Waarschijnlijk heb jij ook nog een heel stel bordspellen die onaangeroerd op zolder liggen te verstoffen. Hoog tijd om die ook eens van hun plekje te halen en met het hele gezin lekker te spelen. Besteed deze tijd om de gezinsdynamiek te versterken en probeer zoveel mogelijk plezier te maken.

Denk in oplossingen

In deze tijden is het heel gemakkelijk om alleen maar aan doemscenario’s te denken. Wellicht maak je je zorgen over de gezondheid van je dierbaren of voel je je opgesloten in huis. Ook de onzekere economische situatie brengt veel zorgen met zich mee. Blijf echter niet te lang in die negatieve spiraal hangen. Gebruik deze tijd om juist in oplossingen te blijven denken.

Wees creatief, kijk naar de kleine en mooie dingen in het leven en bespreek met het gehele gezin wat er mogelijk is om alles uit deze roerige tijd te halen. Vind je het bijvoorbeeld lastig om thuis te werken nu de kinderen thuis zijn? Betrek ze dan zoveel mogelijk in je werk. Bespreek de dingen die je moet doen en laat ze zelf met creatieve ideeën komen van dagbesteding als jij het nodige werk verricht. Je zult versteld staan van de veerkracht van je kinderen.

Doe klusjes in en rondom het huis

Iedereen kent het wel. Door de alledaagse drukte, sociale verplichtingen en de druk op je werk kom je soms gewoon niet aan bepaalde klusjes toe. Roep je al tijden dat je de kasten in huis eens op moet ruimen? Of lukt het je nooit om de woning een goede schoonmaakbeurt te geven? Besteed deze extra tijd dan om de nodige klusjes in en rondom het huis te verrichten. Zo vliegen de dagen niet alleen voorbij, maar geniet je straks ook nog eens van een geheel opgeruimd en schoon huis.

Stel niet teveel eisen aan jezelf


Juist nu is het belangrijk om niet teveel van jezelf te vragen. Zet je de televisie net wat vaker aan dan je wilt? Heb je dagen dat je eigenlijk liever niets anders wilt dan op de bank hangen met een zak chips en een fijne film of serie? Geef hier dan ook gerust aan toe. Zo maak je de dagen thuis een stuk fijner! 

Geef een reactie