algemeen

De veelzijdigheid van balkonsets

De veelzijdigheid van balkonsets

Een balkonset is een compacte tuinset die perfect is voor mensen die willen genieten van het buitenleven, maar een klein balkon of terras hebben. Een typische balkonset bestaat uit twee stoelen en een tafeltje dat meestal opklapbaar is, zodat het makkelijk op te bergen is. Maar, dit is niet altijd het geval! Tegenwoordig komen balkonsets in allerlei verschillende vormen en soorten. We nemen ze met je door.

Balkon loungeset

Wist je bijvoorbeeld al dat er hele loungesets bestaan voor op je balkon? Dus zelfs met beperkte ruimte kun je nog optimaal genieten van het buitenleven. Loungesets bestaan meestal uit twee stoelen en een bijzettafel. De stoelen beschikken over fijne kussens waarin je tot rust kunt komen. Controleer voor het kopen ook even of de stoelen bijvoorbeeld een verstelbare rugleuning hebben en of ze een voetensteun hebben. 

Vijfdelige balkonsets

Heerlijk koffie drinken of genieten van een borrel? Het kan allemaal met een vijfdelige balkonset. Een vijfdelige set bestaat uit twee (dining)stoelen, twee voetenbankjes en een tuintafel. Zo kun je genieten van optimaal comfort! Ook bestaan er vijfdelige sets in een andere vorm. Bijvoorbeeld met een eettafel en vier (inklapbare) stoelen. Zo is er dus voor iedereen wel wat wils. 

Bistrosets

Een bistroset is een kleine, compacte tuinset die perfect is voor mensen die willen genieten van een gezellige maaltijd of een drankje op hun balkon. De bistroset bestaat meestal uit twee stoelen en een tafeltje, die allemaal opklapbaar zijn. Ideaal dus voor een kleine ruimte! Over het algemeen zijn bistrosets vrij betaalbaar. Je betaalt dus niet gelijk de hoofdprijs om je buitenruimte op te fleuren. 

Materialen

Balkonsets zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan metaal, hout, plastic of rotan. Het materiaal dat je kiest hangt af van je persoonlijke smaak en de stijl van je balkon. Houd ook rekening met het onderhoud. Metalen sets moet je af en toe schoonmaken om roest te voorkomen en houten sets moeten af en toe gebeitst worden. Plastic en rotan balkonsets zijn meestal het gemakkelijkst om schoon te maken. 

Al met al is een balkonset dus een fijne manier om te genieten van het buitenleven op een klein balkon of terras. Ze zijn compact, makkelijk op te bergen en verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen. 

Geef een reactie