algemeenTipszakelijk

Geld lenen voor verschillende doeleinden

Een verbouwing, auto kopen en een eigen onderneming starten zijn allemaal zaken die veel geld kosten. Veel mensen kunnen dit betalen met eigen spaargeld en dit is ook de goedkoopste manier om het te doen. Maar wat doe je als je helemaal geen eigen spaargeld hebt? Geen probleem, je kunt namelijk geld lenen zodat je deze aankopen wel kunt doen. Geld lenen kost toch geld? Juist, maar je kunt tegenwoordig een lening afsluiten met een laag rentepercentage zodat de kosten laag blijven. Je hebt veel verschillende leningen waar je uit kunt kiezen bij het lenen van geld. Welke vormen zijn er? En hoe vraag ik een lening aan? In dit artikel leggen we dit uitgebreid uit en kun je daar meer over te weten komen.

Persoonlijke lening

Wanneer je precies weet hoeveel geld je moet gaan lenen is een persoonlijke lening de ideale financiering. Je weet bij het kopen van een auto altijd het bedrag en hier komen geen onbekende kosten bij kijken. Omdat je een vast bedrag leent, heb je meer duidelijkheid over het bedrag dat je moet betalen aan de verstrekker. Je betaalt namelijk iedere maand een bedrag met een rente die niet veranderd. Je moet minimaal 2500 euro lenen bij een persoonlijke lening en het maximale leenbedrag is 75.000 euro. Hierin zit geen flexibiliteit en je kunt niet extra geld lenen als de lening al loopt.

Bepaal je vooraf dat de looptijd 5 jaar is? De looptijd staat vast en je kunt dat niet achteraf veranderen. Wil je toch de persoonlijke lening vroegtijdig aflossen? Dat kan, maar bij sommige aanbieders betaal je hiervoor een boete. Waarom moet je een boete betalen als je een lening vroegtijdig wilt terug betalen? Het is natuurlijk vreemd, maar de verstrekker ontvangt hierdoor minder rente over het hele leenbedrag.

Wil je meer flexibiliteit bij het afsluiten van een lening? Kies dan voor een doorlopend krediet, zodat je een hoog leenbedrag kunt vaststellen en alleen rente hoeft te betalen over het opgenomen bedrag. Voor een verbouwing is een doorlopend krediet ideaal, aangezien er vaak veel onvoorziene kosten bij komen kijken.

Persoonlijke lening aanvragen

Je moet voordat je een persoonlijke lening aanvraagt het bedrag dat je nodig hebt vaststellen. Je moet zeker weten dat het leenbedrag genoeg is, zodat je later niet in de problemen kunt komen. Kijk ook naar de verschillende aanbieders, hier heb je er namelijk veel van en er is veel keuze. Een lening aanvragen bij de bank kan ingewikkeld zijn en je moet veel documenten insturen naar de bank. De goedkeuring kan maandenlang duren en daarom is het beter om te kijken naar bedrijven die zich specialiseren in het verstrekken van persoonlijke leningen. Je kunt hier eenvoudig een persoonlijke lening aanvragen als je voldoet aan alle voorwaarden.

Bij het aanvragen van een persoonlijke lening wordt er gekeken naar je woonsituatie. Woon je alleen of woon je samen? Daarnaast wordt er ook gekeken naar je inkomen en hebben ze documenten nodig zoals een loonstrookje. Wanneer je niet genoeg verdient of geen fulltime contract hebt bij je werkgever, kan het zijn dat de lening afgekeurd wordt. Wordt de persoonlijke lening goedgekeurd? Je kunt dan binnen enkele werkdagen het geld op je rekening verwachten.

Geef een reactie