Huis en tuinTechnologieTips

Zo bespaar je op huishoudelijke apparaten

Zo bespaar je op huishoudelijke apparaten

Ga je binnenkort voor het eerst op jezelf wonen en ben je druk bezig om de uitzet bij elkaar te sprokkelen? Dan mogen nieuwe huishoudelijke apparaten natuurlijk niet ontbreken. Deze maken het onderhouden en schoonmaken van een huis immers een stuk gemakkelijker. Ook als je huidige huishoudelijke apparaten aan vervanging toe zijn, is het zaak om deze zo snel mogelijk te vervangen. Je wilt immers geen dag zonder stofzuiger, koffiezetapparaat of dweil komen te zitten. Toch kunnen de kosten voor deze apparaten aardig in de papieren lopen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om op de aanschaf van deze apparaten te besparen. Wij zetten een aantal bespaartips voor jou op een rijtje.

 Kortingscodes

Shop je graag online? Maak dan gebruik van de verschillende kortingscodes die je hier kunt vinden. Over het algemeen ben je online een stuk goedkoper uit dan als je de winkel daadwerkelijk zelf zou bezoeken.  Kortingscodes, leuke acties en de online concurrentiestrijd maken het voor de consument heel gemakkelijk om wat extra geld te besparen. Zo ook op de benodigde huishoudelijke apparaten.

 Kortingscodes
Bron:shopkorting.nl

Let er uiteraard wel altijd op dat een webshop betrouwbaar is. Een betrouwbare webshop herken je aan een keurmerk, naamsbekendheid en de overwegend positieve recensies van andere consumenten. Zo weet je zeker dat je jouw geld niet naar een onbetrouwbare leverancier stort.

Kijk verder dan de aanschafprijs

Natuurlijk ben je bij iedere grote aankoop gewend om vooral op de aanschafprijs te letten. Zeker wanneer je over een beperkt budget beschikt, spelen de aanschafkosten immers een grote rol. Bij huishoudelijke apparaten adviseren wij echter om niet alleen op deze eenmalige kosten te letten. Huishoudelijke apparaten vragen immers ook stroom, dus op de lange termijn kosten ze ook extra geld. Wanneer je voor een goedkoop apparaat kiest, zal deze hoogstwaarschijnlijk ook minder goed scoren op energiezuinigheid.

De vraag is dan ook: wat weegt zwaarder? Een lager energieverbruik en daardoor lagere kosten op de lange termijn? Of lagere aanschafprijs met een hogere energierekening als gevolg? Wanneer je een berekening maakt zal je soms ontdekken dat je beter voor een duurder apparaat kunt kiezen, omdat je hiermee op de lange termijn juist meer geld bespaart.

energielabel

Wacht de sale af

Kan je nog even wachten met je aankoop? Bekijk dan wanneer de volgende sale in jouw favoriete winkel is. Eens in de zoveel tijd zal de collectie veranderen en moet er ruimte gemaakt worden voor nieuwe apparaten. Op dat moment wordt de oude collectie voor scherpe prijzen aangeboden. Zo kun je jouw slag slaan! Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om de sale af te wachten, maar indien mogelijk kan je hier enorm veel geld mee besparen.

Beschik je niet over de luxe om tot de sale te wachten? Vergelijk dan de prijzen van verschillende aanbieders. Vaak vind je hetzelfde apparaat voor een lagere prijs bij een andere aanbieder. Als je goed zoekt, vind je soms de mooiste schatten! Wie het echt slim wil spelen, vergelijkt de prijzen en gaat terug naar een winkel met de laagste-prijs-garantie. Wanneer je aan alle spelregels voldoet kan je het apparaat dan voor een nóg lagere prijs op de kop tikken.

Geef een reactie