Huis en tuinTips

Is jouw tuin al zomerproof?

Is jouw tuin al zomerproof

Ah, zomer! Genieten van vrije tijd, zonovergoten dagen en vrolijkere mensen. De zomer staat bij de meeste mensen toch wel op nummer één als we spreken over onze favoriete jaargetijden. Nu het voorjaar alweer een tijdje geleden van start is gegaan, kijken we reikhalzend uit naar de eerste zomerse dagen. Helaas lijkt het weer hier nog niet echt op berekend te zijn. Gaan we nu met de pakken neerzitten? Welnee! Juist nu kan je de handen eens flink uit de mouwen steken en jouw tuin zomerproof maken. In dit artikel leggen we uit hoe je dat aanpakt.

Meer groen in de tuin

Groen, groen en nog eens groen… dat is de kleur die onze harten weet te veroveren in de zomer. Schaf daarom mooie bloempotten aan en koop kleurrijke bloemen en planten om jouw tuin mee te verrijken. Hierdoor zal de tuin er direct een stuk sfeervoller uit zien en ben jij weer helemaal gereed voor de zomer.

Wacht met het planten van nieuwe bloemen altijd tot de ergste vorst uit de grond is. Vanaf half mei kan je met een gerust hart zomerse bloemen planten. Heb je niet zulke groene vingers, maar wil je wel van meer groen in de tuin genieten? Vraag dan om deskundig advies in een tuincentrum. Zij kunnen je vaak precies vertellen welke planten relatief onderhoudsarm zijn en welke meer ondersteuning of een kundige hand kunnen gebruiken.

Meer groen in de tuin

Opruimen en schoonmaken

Dit is waarschijnlijk niet je meest favoriete bezigheid, maar is wel degelijk nodig om de tuin in zomerse sferen te hullen. Trek er daarom eens een dagje voor uit en ga aan de slag in de tuin. Verwijder al het onkruid, maai het gras of schrob de tegels. Zo ziet de basis van de tuin er weer als nieuw uit en kan je vervolgens weer verder werken aan een zomerse uitstraling. Verwacht nooit dat opruimen en schoonmaken niet nodig is, want na een winter weinig aandacht gekregen te hebben, zijn de meeste tuinen in het voorjaar wel weer toe aan een opknapbeurt. Daar kom je bijna niet onderuit, zelfs niet als je tuin enorm onderhoudsarm is.

Kies voor kleurrijke accessoires

Zit het weer nog een beetje tegen, maar ben je wel al klaar voor dat zomerse gevoel? Wacht dan niet tot de eerste zomerse dagen, maar haal al wat van de zomer naar de tuin! Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke en tropische accessoires en geef jouw tuin die echte zomerse boost. Zo zit het gevoel direct goed en is de tuin in elk geval gereed voor de (hopelijk) mooie zomer die in aantocht is.

Investeer in een goede parasol

Nu er hopelijk weer veel zonovergoten dagen komen, is het ook belangrijk om over de juiste bescherming tegen de zon te beschikken. Zeker als je een gevoelige huid hebt of kleine kinderen in de tuin laat spelen, is een parasol geen overbodige luxe. Rond deze tijd kan je tweedehands vaak een ontzettend groot aanbod vinden, maar ook winkels strooien vaak met leuke acties en hoge kortingen. Zo kan je zelfs met een beperkt budget jouw tuin snel zomerproof maken.

Geef een reactie