Tips

Zo kies je de motorrijschool die bij jou past

Zo kies je de motorrijschool die bij jou past

Het behalen van je motorrijbewijs is een spannende eerste stap richting vrijheid op de weg. Maar voordat je de wind door je haren voelt en de snelweg trotseert, moet je eerst de juiste motorrijschool vinden, motorrijlessen volgen en slagen voor het praktijkexamen.

Met een grote keuze aan motorrijscholen, kan het vinden van de perfecte rijschool een uitdaging zijn. Geen zorgen! Wij helpen je op weg met praktische tips, zodat de keuze een stuk makkelijker wordt.

Stap 1: Breng de motorrijscholen bij jou in de buurt in kaart

De eerste stap is om de motorrijscholen bij jouw in de buurt in kaart te brengen. Google daarom op ‘motorrijschool’ en noteer de diverse bedrijven die op pagina één naar voren komen.

Stap 2: Check online reviews

De volgende stap is om de gevonden motorrijscholen op kwaliteit te beoordelen. Als leek zijnde is dat natuurlijk lastig, maar gelukkig zijn er voor de meeste motorrijscholen veel online reviews te vinden.

Ga niet alleen af op reviews die op de websites van de motorrijschool staan, maar check ook andere bronnen, zoals Google reviews, klanten vertellen.nl of trustpilot.nl.

Check de verschillende reviews en kijk met name naar de motivering achter de beoordelingen. Wat zijn aspecten die als prettig werden ervaren en wat werd er als minder prettig ervaren?

Door de reviews te lezen krijg je al snel een goed gevoel bij bepaalde rijscholen en krijg je vanzelf de voorkeur voor een paar motorrijscholen.

Stap 3: Boek proeflessen

De volgende stap is om een proefles te boeken bij de motorrijscholen die je geselecteerd hebt. Wij raden je aan om maximaal bij drie motorrijscholen een proefles af te nemen. Proeflessen zijn namelijk niet gratis, maar je krijgt vaak wel een korting op het reguliere lestarief. 

Let tijdens de proeflessen met name op of er een klik is tussen jou en de instructeur en of je de manier van lesgeven prettig vindt.

Wanneer er namelijk een goede klik is tussen jou en instructeur en je de manier van lesgeven prettig vindt, leer je over het algemeen veel sneller motorrijden dan wanneer dat niet het geval is.

Stap 4: Vraag motorrijlesadvies

De volgende stap is om motorrijlesadvies te vragen. Dit is een normale gang van zaken als de proefles is afgelopen, dus waarschijnlijk hoef je er niet eens naar te vragen, maar krijg je het advies vanzelf. De instructeur geef je inzicht in het aantal motorrijlessen dat je waarschijnlijk nodig hebt om je motorrijbewijs te halen. Vergelijk de verschillende adviezen met elkaar om op die manier op een gemiddelde uit te komen.

Stap 5: Vergelijk de motorrijscholen met elkaar

De laatste stap is om de verschillende motorrijscholen waar je een proefles heb gevolgd en motorrijlesadvies van hebt gehad met elkaar te vergelijken. Vergelijk niet alleen de lesprijzen, maar ook de manier van lesgeven. 

Vergeet niet om de reisafstand naar de motorrijscholen mee te nemen in je besluit. In tegenstelling tot autorijlessen moet je bij motorrijlessen zelf naar de motorrijschool gaan. Dat kost je dus iedere les reistijd.

Tot zover onze tips om op een effectieve manier de juiste motorrijschool te kiezen, succes met het behalen van jouw motorrijbewijs!

Geef een reactie