Tips

Tips voor de beginnende ICT’er

Tips voor de beginnende ICT’er

De ICT behoort tot één van de meest innovatieve sectoren van dit moment. Deze sector verandert constant. De ontwikkelingen volgen zich niet alleen erg snel op, ook is er heel veel vraag naar nieuwe krachten. Wanneer je een baan in de ICT ambieert, heb je dus direct een streepje voor. De baanzekerheid is ongelooflijk goed. IT’ers zijn gewild. Dat betekent dat de banen voor het oprapen liggen. Maar vergis je niet, dit betekent niet dat je te kritisch mag zijn. Ook nu zal de perfecte baan niet bestaan en moet je er alles aan doen om je omhoog te werken. Wil jij een vliegende start maken als beginnende ICT’er en kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende handige tips. 

Doe veel ervaring op 

Dat IT’ers op dit moment erg gewild zijn, is een feit. Maar dat betekent niet dat het als beginnende IT’er altijd even gemakkelijk is. Dat kan ook niet. Bij veel werkgevers wordt er om werkervaring gevraagd. Dat schud je niet zomaar uit je mouw. Daarom is het slim om vooral die eerste jaren veel ervaring op te doen. Zoek hierbij een baan waarmee je binnen korte tijd met verschillende processen in aanraking komt. Denk bijvoorbeeld aan werken bij fresh-minds.nl. Zij zijn constant op zoek naar nieuwe medewerkers. IT-consultanten die kunnen helpen om hun grote klantenbestand van dienst te zijn.  

Als IT-consultant word je uitgedaagd om verschillende problemen op te lossen en nieuwe IT-processen te implementeren. Doordat je met diverse klanten in aanraking komt, is het werk nooit saai en doe je binnen korte tijd ongelooflijk veel ervaring op. Bovendien betekent bij Fresh minds werken ook dat je over verschillende opleidingsmogelijkheden beschikt. Zo ben je niet alleen in staat om ervaring op te doen, maar ook om je kennis te verbreden en op peil te houden. Hier heb je zowel nu als in de toekomst heel veel aan. 

Kies een duidelijke richting 

De wereld van ICT is groot. Binnen deze sector zijn er ontelbaar verschillende mogelijkheden. Voor het vinden van de juiste baan is het belangrijk dat je weet welke richting je precies op wilt gaan. Wat wil je leren? Waar ligt je interesse? Met welke klanten wil je in contact komen? 

Juist doordat de sector zo groot is, kan het lastig zijn om direct een geschikte richting te vinden. Ons advies is dan ook om veel verschillende dingen uit te proberen. Zeker die eerste jaren. Ga maar eens op onderzoek uit. Zo vind je vanzelf wat bij je past en waar je verder in wilt groeien. 

Blijf oefenen 

Misschien denk je dat je alles weet en je kennis up-to-date is omdat je pas afgestudeerd bent. Vergis je echter niet. De sector is niet alleen heel groot, maar de ontwikkelingen volgen zich ook nog eens ontzettend snel op. Daarom is het belangrijk om te blijven oefenen en alle ontwikkelingen op de voet te volgen. Je wilt je kennis niet laten verslappen. 

Geef een reactie