Sport

Hoe kun je de score bijhouden tijdens het darten?

scoren bijhouden darten

Als fanatieke darter heb je natuurlijk alles in huis om een heerlijk potje darten te kunnen spelen. De score kun je tijdens het darten bijhouden op een scorebord. Dit is handig en het neemt onduidelijkheden weg met betrekking tot de puntentelling. Als je op zoek bent naar een scorebord, dan kom je er al snel achter dat je kunt kiezen uit erg veel soorten. Je kunt de scoreborden vinden in een dartshop. In een dartshop heb je scoreborden van allerlei merken en formaten. Wij infomeren je hier graag over.

Diverse soorten scoreborden

Een scorebord is bedoeld om de score tijdens het darten bij te houden. Dankzij een scorebord is het mogelijk om de punten nauwkeurig bij te houden. Er zijn diverse manieren waarop je dit kunt doen:

  • Elektronisch scorebord
    Een elektronische scorebord rekent zelf automatisch je scores uit. Dit is een hele handige methode omdat je zelf niet aan de slag hoeft met het rekenen. Deze wordt vaak gebruikt door professionals. Koop een elektronische scorebord bij een dartshop.
  • Whiteboard scorebord
    Een whiteboard scorebord is een bord waar je zelf op kan schrijven met een whiteboard stift. Met een speciale wisser wis je alles uit als je klaar bent met het spel. Deze zijn ook verkrijgbaar bij de meeste dartshops.
  • Krijtbord
    Het klinkt misschien een beetje ouderwets, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een scorebord waar je met krijt op kunt schrijven.

Tips scorebord kopen

Als je een scorebord gaat kopen, dan willen we je graag enkele aandachtspunten meegeven voordat je gaat winkelen bij een dartshop. Als je op zoek gaat naar een geschikte scorebord is het aan te raden om te kiezen voor een bord die je gemakkelijk kunt schoonmaken. Dart je in een vochtige ruimte? Dan is het goed om te kiezen voor een scorebord van kunststof. Deze kun je namelijk gemakkelijk schoonmaken. Haal hiervoor een wisser in huis.

Als je bovenstaande tips in acht neemt, zal je al snel een passende scorebord in huis hebben. Op deze manier zal er nooit onduidelijkheid ontstaan met betrekking tot de puntentelling

Geef een reactie