Huis en tuinLifestyleTips

Prettig samen slapen doe je zo!

Prettig samen slapen doe je zo!

Samen slapen klinkt romantisch. En misschien is dat ook wel zo. Tenminste, tijdens de eerste nachten samen kan je hier enorm van genieten. Maar wanneer de eerste adrenalinekick van samen slapen wegzakt, merk je pas dat het soms ook heel onprettig kan zijn. Getouwtrek met de dekens, een snurkende partner of iemand die continu het overgrote deel van het bed in beslag neemt. Samen slapen lijkt dan ineens een stuk minder fijn.

Ondanks dat samen slapen eigenlijk niet meer dan een anticlimax is, kunnen we ook niet zonder. Wie samenwoont, zal ook samen slapen. Maar hoe zorg je er dan toch voor dat dit prettig verloopt en ieder van jullie aan zijn nachtrust toe zal komen? Daarom een aantal tips voor prettig samen slapen.

Schaf een groter tweepersoonsbed aan

Dacht je toen je voor het eerst ging samenwonen dat je aan een simpele twijfelaar wel genoeg zou hebben? Bedenk dan goed dat een twijfelaar niet meer is dan een iets groter eenpersoonsbed. Voor het samen slapen is het dan ook geen fijne grootte. Zeker niet wanneer jullie allebei al over een aardige lengte en/of breedte beschikken. Maak het je dan ook niet op voorhand al heel lastig, maar schaf een groter tweepersoonsbed of een boxspring aan. Dit is even een investering, maar het is het oprecht waard. Bovendien gaat een kwalitatief tweepersoonsbed jaren mee en komt dit je nachtrust ten goede.

Twee dekbedden

In de beginfase van jullie relatie was het waarschijnlijk heel romantisch en knus zo samen onder één deken, maar vergeet niet dat het op de lange termijn ook heel veel vervelend kan worden. Er is altijd wel discussie over de deken. Wie had zich er vannacht nu weer ingerold? Wil jij je nachtrust hier niet meer door laten verstoren of discussies uit de weg gaan? Probeer dan eens Scandinavisch te slapen. Dit houdt in dat iedereen een eigen dekbed heeft. Zelfs wanneer ze samen slapen. Twee dekbedden is de ultieme oplossing om het eeuwige getouwtrek met de dekens te stoppen. Twee dekbedden, enorm veel plezier!

Snurkende partner

Een snurkende partner is helaas niet zo eenvoudig op te lossen dan alle andere bovenstaande problemen. Gelukkig zijn er wel enkele manieren hoe je het voor jezelf en je partner een stuk gemakkelijker kunt maken. Kies er bijvoorbeeld voor om speciale neusspray bij de apotheek te halen. Dit zorgt ervoor dat je partner minder snurkt. Helpt niets? Schaf dan goede oordopjes aan. Misschien wat minder gezellig, maar wel voldoende om de gezelligheid in de slaapkamer te behouden.

Maak contact met je partner

Uit onderzoek is gebleken dat contact met je partner helpt om sneller in slaap te komen. Tijdens het knuffelen of andere fysieke aanrakingen maak je bepaalde stofjes aan, waardoor je je veel meer op je gemak voelt. En wanneer jij je kunt ontspannen, zal je ook veel sneller in slaap vallen. Maak daarom vooral meer contact met je partner. En… ook een vrijpartij doet wonderen! Na enkele minuten liggen jullie allebei diep te slapen om de volgende nacht weer uitgerust op te staan. Drie hoeraatjes voor samen slapen!

Geef een reactie