Huis en tuinTips

Een veranda als een tweede woonkamer

veranda tweede woonkamer

]Super leuk, je hebt eindelijk een veranda in je tuin! Veranda’s zijn natuurlijk super praktisch, je zit droog, warmte blijft eronder hangen, ideaal dus. Daarnaast is een veranda ideaal om in het najaar nog te kunnen genieten van jouw tuin. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat een veranda voelt als een soort tweede woonkamer. Daarom is het belangrijk en handig om deze ruimte dan ook zo gezellig mogelijk in te richten. Op deze manier kan je hopelijk het hele jaar door genieten van dit mooie plekje aan jouw huis!

Wat zet je er aan tuinmeubelen neer?

Wat voor een tuinmeubelen je onder je veranda neer gaat zetten is natuurlijk afhankelijk van de grootte. Je zou bijvoorbeeld een hoekbank kunnen kiezen, want die heb je in allemaal verschillende soorten en maten. Als je een kleine hoekbank kiest, kan je er zelfs ook nog een tafel met stoelen kwijt voor een eethoek. Op deze manier kan je lekker dineren onder je veranda en daarna nog lekker bankhangen op de hoekbank met het hele gezin. Let er bij het kiezen van een hoekbank wel op dat die van het juiste materiaal is, zodat de bank het hele jaar door onder je veranda kan staan.

Hoe zorg je voor de verlichting van jouw tweede woonkamer?

Je wilt natuurlijk niet in het donker onder je veranda zitten. Er zijn daarom verschillende manieren waarop jij ervoor kan zorgen dat jouw veranda gezellig verlicht wordt. Je kan bijvoorbeeld grote hanglampen ophangen of meerdere kleine spotjes. Wil je nog meer sfeerlicht? Denk dan eens aan een open haard! Op deze manier heb je niet alleen licht, maar ook meer warmte onder je veranda.

Nog een plekje over

Heb je nog een plekje over onder jouw nieuwe veranda? En vinden jij en je gezin het heerlijk om te barbecueën? Misschien is een barbecue of een tuinhaard dan wel echt iets voor jullie! Op deze manier kan je heerlijk buiten tafelen, zelfs als het keihard regent, sneeuwt of hagelt.

Er zijn dus genoeg manieren om van jouw nieuwe veranda een tweede woonkamer te maken. Begint het al te kriebelen om aan de gang te gaan? Dat snappen we helemaal! Heel veel succes met het stylen van jouw veranda.

Geef een reactie