Huis en tuinTips

Tips voor een internationale verhuizing

Tips voor een internationale verhuizing

Een internationale verhuizing is vaak een enorme opgave. Mensen verhuizen internationaal om verschillende redenen. Sommige mensen willen simpelweg een nieuwe start of zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging, anderen verhuizen voor de liefde of omdat zij van baan veranderen. Lees in dit artikel een aantal tips voor als je internationaal gaat verhuizen.

1. Regel een verhuiscontainer

Een verhuiscontainer is enorm handig bij een internationale verhuizing. Door te kiezen voor een ervaren internationale verhuizer weet je zeker dat al jouw spullen veilig aankomen op plek van bestemming. Let wel op dat het zeker bij verre bestemmingen een paar weken kan duren voordat jouw spullen aankomen. Het is dus belangrijk om enkele essentiële spullen in een aparte koffer in te pakken. Zo heb je in ieder geval wat kleding de eerste weken in het nieuwe land.

2. Hier kopen, daar afleveren

Doordat er tegenwoordig zoveel multinationale ondernemingen zijn, is het erg gemakkelijk om in Nederland spullen te bestellen en die in een ander land af te laten leveren. Neem bijvoorbeeld Ikea. Je kunt de spullen in Nederland bestellen, maar het laten afleveren op je nieuwe adres in het buitenland. Voorwaarde is natuurlijk wel dat Ikea dan een vestiging heeft in dat land, maar die kans is tegenwoordig erg groot.

3. Doe een taalcursus

Wanneer je ondergedompeld wordt in een bepaalde taal en cultuur, maak je jezelf die binnen mum van tijd eigen. Toch is het fijn om van tevoren een taalcursus te doen, zodat je niet met je mond vol tanden staat wanneer je bij je nieuwe woonadres bent. Door je de taal al een beetje eigen te maken, sta je ook sterker in je schoenen en kan je veel meer zelf regelen.

4. Begin op tijd met het aanvragen van een visum

Als je naar het buitenland gaat verhuizen, is de kans groot dat je een visum nodig hebt. Begin zo vroeg mogelijk met het aanvragen van een visum. Het kan soms enkele maanden tot wel een jaar duren voordat je het benodigde visum krijgt. Je kunt eigenlijk pas beginnen met het plannen van de verhuizing wanneer je zeker weet dat je in aanmerking komt voor het visum. Maak het regelen van het visum dus een van je belangrijkste prioriteiten.

 

Geef een reactie