Huis en tuinTips

Isoleren van de zolderkamer doe je zo

isoleren van de zolderkamer doe je zo

Isoleren is tegenwoordig helemaal hip. Het is niet alleen dé manier om geld te besparen op de energierekening, het is ook de manier om ervoor te zorgen dat de gevoelstemperatuur in huis stukken aangenamer wordt. Hoe begin je aan het isoleren van de zolderkamer, de ruimte waar de meeste warmte verloren gaat?

Denk goed na voordat je begint

Besparen op de energierekening kan op veel manieren. Je kunt de wasmachine vervangen, een nieuwe combiketel kopen of aan de slag gaan met isoleren op zolder. Kies je voor het laatste, denk dan eerst na over de manier waarop de zolder gebruikt wordt. Is het een ruimte die alleen voor opslag dient? Dan is het isoleren van de zoldervloer meestal al genoeg. Is het echter een kamer die actief gebruikt wordt, bijvoorbeeld als slaapkamer, dan is het isoleren van het dak verstandiger. Ga je dan het complete dak vervangen of kies je ervoor om te isoleren van binnenuit?

Isoleren van binnenuit

Wanneer het dak nog in een prima staat is en het plafond op zolder wel vervangen zou moeten worden, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Door van binnenuit te isoleren bespaar je veel tijd, geld en moeite. Nadat je het plafond verwijderd hebt en de ruwe constructie van het huis ziet, kun je direct aan de slag met de isolatiematerialen. Je kunt dit werk ook uitbesteden natuurlijk. Na het isoleren kun je het plafond plaatsen dat jij op zolder wilt hebben.

Van buitenaf isoleren

Heb je een woning waarbij het al een tijdje geleden is dat het dak vervangen is? Merk je dat het enigszins slecht begint te worden en wil je hier wat aan doen? Sla dan twee vliegen in één klap. Isoleren en een compleet dak vervangen kunnen namelijk perfect tegelijkertijd gedaan worden. Wanneer het dak eraf gaat, is isoleren van buitenaf namelijk vele malen makkelijker. Het zorgt er ook nog eens voor dat je een stevigere constructie kunt maken waar het nieuwe dak op bevestigd wordt.

De zolderkamer isoleren voor écht besparen

Warmte stijgt op en daarom is het isoleren van de zolderkamer een goed idee. Zeker wanneer je geld wilt besparen op de energierekening of wanneer je meer gebruik wilt maken van de zolderkamer. Bedenk eerst goed wat je precies wilt doen en welke aanpak het beste bij jou past, zodat je het maximale resultaat krijgt wanneer je eenmaal klaar bent met de klus.

Geef een reactie