Huis en tuinTips

Eindeloze mogelijkheden met plisségordijnen

plisségordijnen

Plisségordijnen staan bekend om hun veelzijdigheid en karakteristieke uitstraling. Toch zijn er nog genoeg mensen die liever voor de standaard gordijnen kiezen. Dit ligt niet aan de kwaliteit en eigenschappen van plisségordijnen, maar meer aan de onwetendheid over de voordelen en mogelijkheden van dit gordijn. In dit artikel vertellen we meer over deze eindeloze voordelen en leggen we uit van welke voordelen jij kan genieten als je besluit plisségordijnen in huis te halen.

De verschillende mogelijkheden met plisségordijnen

Het grootste voordeel van plisségordijnen is dat deze zo ontzettend veelzijdig zijn. Zo zijn ze alleen al in ontzettend veel verschillende varianten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan de plisségordijnen top down, waarbij de bovenkant onderop wordt gehangen. Dit levert enorm veel voordelen op voor de gebruiker. Zo kunnen ze niet alleen de onderlat naar boven bewegen, maar ook de bovenkant. Zo bepaal je helemaal zelf hoeveel zonlicht je in huis wilt halen en of de privacy gewaarborgd blijft. Je krijgt in de winkel vrijwel altijd de keuze uit een plisségordijn met of zonder ketting. Hierbij is het vooral belangrijk dat jij je afvraagt wat jij prettiger vindt om jouw gordijn mee te bedienen. Bij een bediening met ketting zal je merken dat er een stuk minder uitvoeringen beschikbaar zijn. Wel werkt de bediening erg gemakkelijk en kan de hoeveelheid privacy en lichtval binnen een handomdraai bepaald worden. Als je kiest voor plisségordijnen met koord, zal je merken dat hier enorm veel keuze uit is. Vaak krijg je twee koorden geleverd. Allebei worden ze bevestigd aan de muur om zo het bedienen van het gordijn een stuk makkelijker te be maken.

Plissegordijnen top down Voordelen plissegordijnen

De voordelen van plisségordijnen

Plisségordijnen zijn dan misschien wel minder bekend dan andere zonweringen, maar kennen minstens zoveel voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Plisségordijnen hebben een prachtige, luxueuze en karakteristieke uitstraling. Hierdoor passen zij perfect in de meeste moderne Nederlandse woningen. Kenmerkend voor plisségordijnen is dat deze door plooien in het stof een bijzonder lichtval creëren.
  • Plisségordijnen zijn beschikbaar in alle soorten en maten. Ze kunnen gemakkelijk op maat gemaakt worden en zijn verkrijgbaar in allerlei diverse kleuren. Bovendien geeft de hoeveelheid bedieningsmogelijkheid en verschillende toepassingen van deze gordijnen jou de keuze om eindeloos te variëren. Denk maar eens aan dupligordijnen of de top down of bottom op variant.
  • Wist je dat plisségordijnen ook een isolerende functie hebben? Ze houden de warmte binnenshuis en houden tocht zoveel mogelijk tegen. Als je zonwering voornamelijk koopt voor de isolerende functie is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt als je een specifieke variant aan gaat schaffen. Zo zullen dubbele plisségordijnen een hogere isolerende functie hebben dan enkele.

Zodra je plisségordijnen gaat aanschaffen is het van cruciaal belang dat je contact opneemt met een professional van de leverancier naar keuze. Zij kunnen jou meer vertellen over de verschillende varianten, kleurmogelijkheden en welke plisségordijnen het beste passen bij jouw wensen en eisen. Zo haal je altijd dé perfecte plisségordijnen in huis!

Geef een reactie