algemeenMens&gezondheid

Wat moet je doen bij een corona besmetting?

Wat moet je doen bij een corona besmetting?

Als je positief getest wordt dan ga je in quarantaine met corona. Dit om te voorkomen dat je mogelijk andere mensen besmet. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de regels houd want alleen zo krijgen wij corona onder de knie. Je laat jezelf testen bij klachten zoals verkoudheid of griep. Maar ook het verlies van geur en smaak kan wijzen op een corona besmetting. Ben je veel licht in je hoofd of voel je jezelf misselijk dan kan dit er ook mogelijk op wijzen. De huisarts en zijn assistentes kunnen hierin adviseren. In de meeste gevallen moet je naar de teststraat van de GGD. Heb je ernstige klachten dan kan de huisarts je ook testen. Dit doe hij alleen wanneer de klachten te erg zijn om jou achter het stuur te zetten.

Hoe je jezelf kunt vermaken tijdens de quarantaine

Tijdens de quarantaine periode heb je eindelijk de kans om uit te rusten. Maar wanneer je lang in quarantaine gaat zul je jezelf gaan vervelen. Het is vooral lastig omdat je niet in direct contact mag komen met andere mensen. Maar wat wel mag is videobellen met andere mensen. Dit kan ook vermakelijk zijn omdat je dan leuke filters kunt gebruiken. Wanneer je een erge besmetting hebt heb je hier natuurlijk niet de energie voor. Maar ook is het een goede kans om wat nieuws te leren. Je hebt nu immers de tijd om op het internet een cursus te volgen. Ook heb je tijd om je social media bij te werken. En je kunt natuurlijk wel genieten van de mensen die allerlei dingen mee maken.

Op vakantie gaan met een negatieve corona test

De overheid houd een lijst met Veilige landen tijdens corona bij. Dit wordt gedaan met kleurcodes waar je bij geel vrij mag reizen en bij rood niet er naar toe mag. Maar je hebt ook oranje waarbij je alleen noodzakelijke reizen mag maken. Dit is bijvoorbeeld een familiebezoek bij iemand die op sterven ligt of als je mantelzorger bent van iemand. Het is dan niet de bedoeling dat je voor je lol gaat reizen. Vaak zullen ze ook een corona test en verklaring verplichten. Je zal dus ook niet zomaar het betreffende land in kunnen wanneer deze rood is. Zorg er wel voor dat je een telefoon met internet hebt. Wanneer je erg ziek wordt kun je dan een Corona ziekenhuis zoeken. Indien je twijfelt kun je ook contact opnemen met je zorgverzekering.

Wanneer bel je de dokter met corona

Als je klachten als maar erger worden moet je direct met je dokter of arts bellen. Hij of zij kan dan besluiten om je op te nemen. Het is belangrijk dat je dit doet want het kan snel gaan met corona. Niemand zit er op te wachten om in coma te raken. De artsen weten precies wanneer er nood aan de man is.

Geef een reactie