Huis en tuinLifestyleTips

Een gezellige sfeer creëren in huis met ensuite deuren

ensuite deuren

In oude herenhuizen gebouwd in de 19e eeuw vind je heel vaak kamers met  ensuite deuren. De voor- en achterkamer worden hierdoor van elkaar gescheiden. Toen er na de Tweede Wereldoorlog snel en zo goedkoop mogelijk huizen moesten worden gebouwd, is dit stukje binnenhuisarchitectuur uit de huiskamers verdwenen. Maar de laatste jaren doet deze kamer en suite stijl weer meer en meer zijn intrede en worden zowel bestaande als nieuwe woningen van ensuite deuren voorzien. Doordat je op die manier twee verschillende ruimtes hebt, kun je deze elk met een eigen stijl inrichten. Leuke ideetjes rond de nieuwste trends en lifestyle vind je op vrouwenhint.nl

Wat is een kamer en suite?

Dankzij een kamer en suite kun je de woonkamer in twee delen. Hierbij worden tussen de twee verschillende kamers kasten en twee schuifdeuren geplaatst, meestal met een raam erin. De schuifdeuren worden achter de kasten geschoven, hierdoor heb je in beide kamers dankzij de kasten extra opbergmogelijkheden. Dankzij deze afscheiding kun je de kamers volledig van elkaar afsluiten of juist openhouden. Heerlijk als je er even behoefte aan hebt om alleen te zijn. Bovendien kun je elke kamer inrichten volgens een bepaalde functie. Heb je kinderen dan kan het heerlijk zijn een speelkamer te voorzien, zodat zij met hun vriendjes kunnen spelen, terwijl jij met de ouders rustig kunt genieten van een goed gesprek. Je kunt de ruimte ook gebruiken als een plek om te mediteren of gewoon ontspannen een boek te lezen. Wat dacht je van een bibliotheek- of een hobbykamer? Kortom mogelijkheden genoeg.

Soorten ensuite

In de en suite wereld vind je twee grote stijlen terug. Zo is er de belle-époquestijl waarbij de deuropening hoog is en volledig omlijst. In de periode van de belle époque werden huizen namelijk gekenmerkt door hoge plafonds zoals je vaak nog ziet in oude herenhuizen. Daarnaast heb je de kamer en suite in de jaren 30 stijl waarbij de deuren lager zijn en meestal voorzien van metalen glas-in-loodramen. Ensuite deuren kun je kiezen in verschillende soorten materialen. Bijvoorbeeld eikenhout of metaal. Ben je niet zo gek op glas-in-lood dan kan dat vervangen worden door normaal of mat glas. De kasten kunnen gesloten zijn, open of een mix van de twee. Ze zijn heerlijk, omdat je hierdoor in beide kamers veel ruimte hebt om spulletjes op te bergen of mooie foto’s of boeken in te plaatsen. Wil je liever een moderne variant van een kamer en suite, dan kun je een op maat gemaakt ontwerp kiezen met stalen deuren die bestaan uit glaspanelen geplaatst in een stalen frame. Een prachtige strakke touch in je moderne huiskamer.

Geef een reactie