Huis en tuinTips

Helemaal hip; een industrieel interieur

industrieel interieur

Een industrieel interieur is momenteel helemaal dé trend. Zonder een volledig industrieel interieur, of in ieder geval wat industriële elementen is je interieur niet meer hip en trendy. Menig woonwebsite heeft wel meerdere artikelen op hun website staan over waar een industrieel interieur aan moet voldoen met de nodige tips en inspiratie. Ben je ook op zoek naar industriële elementen in je interieur, dan kun je ook inspiratie opdoen op lekkerwoonhuis.nl. Hier vind je artikelen waar met de nodige tips over het aankleden van een industrieel interieur. Ook hier vind je enkele tips waar je aan moet denken:

Ruwe materialen

Een van de belangrijkste vereisten aan een industrieel interieur is het gebruik van louter ruwe materialen. Voordeel hiervan is dat je niet zoveel tijd en geld hoeft te investeren in de afwerking. Ruwe bakstenen aan de muur is bijvoorbeeld een onderdeel van dit interieur, maar ook ruwe onafgewerkt houten balken. Ook kun je veel werken met ijzeren elementen als bekleding, maar ook als een accessoire aan de muur. Als vloer kun je een betonnen vloer nemen of een gietvloer met een betonlook. Dit heeft als bijkomstig voordeel dat het gemakkelijk te onderhouden is.

Meubels

Meubels in een industrieel interieur moeten minimalistisch zijn met niet teveel oog voor details. Er zijn genoeg meubelwinkels waar je meubels kunt aanschaffen die voldoen in een industrieel interieur, maar je kunt ook zelf meubels maken met ruwe materialen. Je gaat dan echt back to the basic. Gebruik hiervoor ruw hout of pallets eventueel in combinatie met metaal of ijzer. In vrijwel elke artikel op een woonwebsite dat gaat over een industrieel interieur vind je de beroemde grote metalen hanglampen terug. Dit mag ook eigenlijk niet ontbreken. Helemaal mooi is het als deze lampen hangen aan een ketting.

Sobere kleuren

Een industrieel interieur is niet fleurig en kleurig. De basiskleuren zijn grijs, zwart en wit, gecombineerd met de natuurlijke kleuren van hout en metaal. Dit lijkt misschien beperkt, maar wanneer je dit met elkaar combineert, valt er een heel fraai interieur van te maken. Is het voor jou toch net iets te sober, dan kun je om een accent aan te brengen, één wand in een felle kleur schilderen.

Werk niet teveel weg

Leidingen, buizen en kabels zijn normaliter zaken die je wegwerkt, zodat het niet voor het oog zichtbaar is. In een industrieel interieur is dit niet de bedoeling. Laat dus rustig wat leidingen langs de muur of het plafond lopen en werk al helemaal niet de kabels weg. Kabels van lampen en apparatuur mogen gewoon open en bloot liggen. Dit versterkt de industriële look.

Geef een reactie