mannenTechnologieTips

Online beleggen doe je bij een broker

online beleggen broker

Wil je (een deel van) jouw vermogen beleggen? Dan hoef je niet naar de beurs in onze hoofdstad te gaan. Tegenwoordig beleg je namelijk eenvoudig en snel online. Dit doe je bij een online broker.

Wat is een broker?

Als particulier kun je niet zelfstandig online beleggen. Wil je online in een of meerdere beleggingsproducten investeren, dan heb je de hulp nodig van een broker. Een broker is een beurshandelaar, ofwel een bedrijf dat het handelen in aandelen, valuta, grondstoffen en andere beleggingsproducten voor particulieren mogelijk maakt.

Je geeft bij een broker aan welke beleggingsproducten je wil investeren. Vervolgens geef je de broker een deel van jouw vermogen, zodat de beurshandelaar de juiste beleggingsproducten voor je kan kopen. Als je de beleggingsproducten weer wil verkopen, zodat je winst kunt maken, regelt de broker dit voor jou. Dit alles doet het bedrijf voor een kleine vergoeding. Op deze manier verdient de broker geld.

Wil je weten wat een goede broker is? Klik hier voor een goede vergelijking.

beste broker

Bekende brokers in Nederland

Er zijn vele brokers actief in Nederland. Denk hierbij aan de bekende banken als Rabobank, ING en ABN Amro, maar ook aan bedrijven als Plus500, Robeco, LYNX, DEGIRO en Binck. Je kiest helemaal zelf bij welke broker jij klant wil worden, ofwel welke broker jij wil benaderen om jouw online beleggingen te regelen. Dit kan jouw eigen bank zijn, maar je kunt ook een andere broker benaderen om te starten met beleggen.

Iedere broker is uniek. Zo heeft iedere broker een ander aanbod beleggingsproducten, andere beleggingsvoorwaarden en zijn eigen tarieven. Om de beste broker te vinden, kun je diverse beurshandelaren met elkaar vergelijken. Wij raden je aan alleen betrouwbare brokers mee te nemen in je vergelijking. Je wil jouw vermogen namelijk niet aan een onbetrouwbare broker geven, die er mogelijk met je geld vandoor gaat.

Oefenen met beleggen

Heb je een goede en betrouwbare broker gevonden? Dan kun je direct starten met beleggen. Dit kun je met echt geld doen, maar ook met een fictief vermogen. Heb je totaal geen ervaring met beleggen? Dan raden wij je aan eerst met een fictief vermogen te beleggen. Gaat dit mis en maak je verlies, dan verlies je namelijk geen echt geld.

Je kunt met een fictief vermogen beleggen door een gratis demo-account aan te maken bij een broker. Heb je een tijdje met een demo-account belegd en gaat dit goed? Dan kun je een echt account aanmaken bij jouw broker. Op dit account kun je geld storten. Dit geld gebruik je vervolgens om beleggingsproducten te kopen en later hopelijk met winst te verkopen.

Geef een reactie