LifestylemannenTipsvrouwen

3 trainingen waarmee jij in 2019 je droombaan scoort

droombaan scoren

Een nieuw jaar brengt ook weer nieuwe kansen. Misschien heb je op dit moment wel een baan, maar word je daar niet gelukkig van. Misschien studeer je in 2019 af en ben je op zoek naar je droombaan. Of wellicht wil je gewoon helemaal wat anders en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wat je reden ook is, een droombaan scoren kan best uitdagend zijn. We helpen je graag op weg, deze 3 trainingen helpen je om in 2019 fris aan de slag te kunnen.

1.         Sollicitatietraining

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij je droombaan, maar een sollicitatietraining zou voor iedereen een goed idee zijn. Je kunt wel denken dat jij de perfecte match bent voor de vacature van je dromen, maar een sollicitatiebrief schrijven en hopelijk een sollicitatiegesprek voeren, is wel even andere koek. En toch moet je daar doorheen voor je aan je droombaan kunt beginnen. Volg dus een goede sollicitatietraining. Want het zou zonde zijn als jouw droombaan aan je voorbij gaat doordat je sollicitatie niet goed uit de verf kwam.

2.         Communicatietraining

Wat voor werk je ook wilt gaan doen, je zult altijd te maken krijgen met collega’s, klanten of personeel. En die hebben met elkaar gemeen dat je met hen moet communiceren. Zorg dus dat je weet hoe je commerciële gesprekken voert, hoe je positieve feedback kunt geven en hoe je anderen kunt motiveren. Al dat soort zaken zijn van belang voor een goede bedrijfsvoering en dus voor jou als droomkandidaat voor een openstaande vacature. Goede communicatie voorkomt veel misverstanden en zorgt voor een goede sfeer. Hoe beter je communiceert, hoe beter je op de werkvloer functioneert.

3.         ICT-training

Een Ict training is voor iedereen altijd een goed idee. Hoe goed je ook op de hoogte denkt te zijn, de wereld van ICT verandert razandsnel en voor elk vakgebied zijn er weer specifieke eisen om onder de knie te krijgen. Weet jij bijvoorbeeld Welke Citrix trainingen en certificaten er zijn ? Verdiep je er eens in en zorg dat je weet welke ICT belangrijk is in de branche waarin je graag aan de slag wilt. Je kunt dan een training op maat volgen zodat je goed beslagen ten ijs komt als de functie van je dromen voorbij komt.

Met deze 3 tips ligt jouw droombaan hopelijk weer een beetje verder binnen handbereik. Heb vertrouwen en blijf zoeken, want 2019 wordt vast en zeker jóuw jaar!

Geef een reactie