Lifestyle

Eerste hulp bij carnaval!

Eerste hulp bij carnaval!

Carnaval; you hate it or you love it. Nu klinkt dit heel erg zwart-wit, want je kunt ook zeker van kamp wisselen. Je kan immers pas een oordeel hebben wanneer je het een keer hebt meegemaakt. Wanneer je bent opgegroeid in een gezin of omgeving waar carnaval vieren heel gebruikelijk was, dan is het eenvoudig om deel te nemen aan dit festijn. Maar wanneer dat niet het geval is, dan kan het lastiger zijn. Wat zijn de tradities en gebruiken? En hoe kleed je je? Vooral die laatste kan bij carnaval een reden zijn om een uitglijder te maken. Daarom hier eerste hulp bij carnaval, om ervoor te zorgen dat jij goed ten tonele verschijnt en een objectieve afweging kan maken of het wel of niet jouw feest is.  

De outfit 

Eigenlijk mag en kan bij carnaval alles, zolang je maar vooral gezellig meedoet en jezelf niet te serieus neemt. Dat laatste toon je aan door voor een jolige en hilarische outfit te gaan. Iets waar je bij de eerste keer wellicht nog wel een drempel voelt. De truc is dan om voor een outfit te gaan die eenvoudig is en waar je snel klaar mee bent. Denk aan een dieren onesies, een perfecte outfit voor de beginner. Je trekt ‘m eenvoudig over je kleding heen en bent in één keer klaar. Daarnaast is hij ook ideaal qua temperatuur, want carnaval is in februari en dan kan het behoorlijk fris zijn!  

De muziek 

Daarnaast is het goed om thuis alvast een beetje je huiswerk te doen qua muziek. Het is namelijk nogal een bijzondere soort muziek dat vaak door de speakers knalt. Mee kunnen zingen zet je direct al op 1-0 voorsprong op de rest. Kijk bijvoorbeeld op Spotify en klik lijsten aan met de carnavalskrakers voor komend jaar, je hoeft ze natuurlijk niet allemaal letterlijk mee te kunnen zingen maar een paar gaat je altijd goed van pas komen. Daarnaast kom je automatisch ook al lekker in de stemming. Ook kun je je zelf nog een paar leuke gadgets of accessoires cadeau doen, zeker wanneer je het nog een beetje spannend vindt kan dit ideaal zijn om het ijs te breken. Kijk eens op Partytrader voor een zeer uitgebreid aanbod. 

Kortom, minstens één keer in je leven echt carnaval vieren is toch wel een must. Ook wanneer je van boven de rivieren komt. Pas daarna kun je oordelen of dit wel of niet een feest is wat bij jou past. Leg de drempel niet direct te hoog en kies een lekkere praktische outfit. Combineer dit met wat hilarische gadgets en je bent in een mum van tijd klaar om deel te nemen aan dit hoogtepunt van het jaar in het Zuiden (en Oosten!) des lands.  

Geef een reactie