Auto&vervoerTips

Autoverzekering afsluiten: maak gebruik van de tweede autoregeling

autoverzekering afsluiten

Komt jullie gezin telkens een vervoermiddel  tekort en overwegen jullie om een tweede auto aan te schaffen? Dan zal dit natuurlijk de mobiliteit binnen het gezin enorm verhogen. Wanneer je een tweede auto aanschaft, zullen er echter wel een aantal dingen geregeld moeten worden. Hierbij is het afsluiten van de juiste autoverzekering natuurlijk van essentieel belang.

Ieder voertuig in Nederland moet verzekerd worden voordat je hiermee de weg op mag. Hierbij geldt dat je deze minimaal WA moet laten verzekeren en zelf mag weten of je de verzekering wilt uitbreiden. De meeste mensen blijven bij dezelfde verzekeraar als bij hun  eerste auto. Sluit je opnieuw een autoverzekering bij FBTO af? Dan profiteer je van talloze voordelen. Maar over welke voordelen beschik je als je van de tweede autoregeling gebruik maakt? En waar moet je rekening mee houden? Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Houd rekening met een aantal voorwaarden

Afhankelijk van waar je verzekerd bent, zijn er natuurlijk altijd een aantal voorwaarden om rekening mee te houden. Iedere verzekeringsmaatschappij mag dit zelf bepalen, dus het is belangrijk dat je jouw huidige polis goed naleest. Vaak kan je deze informatie ook vinden op de website. Kom je er echt niet uit? Bel dan gerust je verzekeringsmaatschappij, zij kunnen jou vast verder helpen. De volgende voorwaarden zien we in elk geval vaak terug bij een tweede autoregeling:

  • De hoofdbestuurder van de tweede auto moet iemand binnen het gezin zijn. Denk hierbij aan je partner of jijzelf. Daarnaast wordt vaak verplicht gesteld dat dit geen beginnend bestuurder is en over een leeftijd van minimaal 24 jaar beschikt.
  • Bij sommige verzekeraars is het niet mogelijk om de tweede auto op je kind zijn naam te zetten. Dan kom je niet in aanmerking voor de tweede autoregeling. Dit geldt echter niet voor alle verzekeraars, dus controleer dit eerst in de polisvoorwaarden.
  • De auto mag niet over een al te hoge waarde beschikken.

tweede auto kopen

De voordelen van een tweede autoregeling

Maar waarom zou je kiezen voor een tweede autoregeling bij jouw huidige verzekeraar? Zoals we allemaal weten is een autoverzekering verplicht in Nederland, maar kan dit dan niet gewoon bij een aparte verzekeringsmaatschappij? Natuurlijk is dit gewoon mogelijk, maar het biedt wel veel meer voordelen als je een tweede verzekering bij je huidige verzekeraar afsluit. De belangrijkste voordelen zetten wij hieronder voor jou op een rijtje:

  • Je ontvangt premiekorting op basis van de schadevrije jaren die bij de eerste auto zijn gereden. Hierdoor kan je van een zeer lage premie genieten. Een tweede auto kopen geeft immers al kosten genoeg!
  • Je weet precies waar je aan toe bent bij dezelfde verzekeraar. Je hebt hier immers waarschijnlijk jarenlang met plezier bij gereden. Daardoor geeft het een gevoel van vertrouwen om ook de tweede auto op de naam van deze verzekeraar te zetten.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de meeste verzekeringsmaatschappijen een tweede autoregeling beschikbaar stellen. Wees daarom niet bang om naar de mogelijkheden bij jouw verzekeringsmaatschappij te vragen. Wanneer je het goed regelt, kan je uiteindelijk enorm veel geld besparen!

Dit is een samenwerking.

 

Geef een reactie