Auto&vervoerzakelijk

Ondernemers: beveilig je bestelbus!

Ondernemers: beveilig je bestelbus!

Ben je ondernemer en heb je een bestelbus? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk die bestelbus voor jou is. Je gaat er iedere dag mee naar je werk of je vervoert er spullen mee voor klanten. Zonder de bus komt je bedrijf echt letterlijk stil te staan en dat kost je een hoop geld en tijd. Inbraakbeveiliging voor bestelbussen is dus niet optioneel, maar wat ons betreft noodzakelijk. In dit blogartikel vertellen we je wat je zoal kunt doen om jouw bestelbus te beveiligen.

Laadruimtebeveiliging

De laadruimte is vaak het doelwit als dieven op zoek zijn naar waardevolle spullen. Veel ondernemers die met hun handen werken bergen namelijk hun gereedschap op in de laadruimte van hun bestelbus.

En omdat de wekker ‘s morgens vroeg gaat, laten ze de waardevolle gereedschappen vaak ‘s nachts in de laadruimte liggen. Daarom is het belangrijk dat je de laadruimte goed beveiligd tegen inbraak. Dat kun je doen door middel van laadruimtebeveiliging.

Hierbij worden sloten op alle toegangspunten van de laadruimte gemonteerd die je met een druk op de knop vanuit de bestuurderscabine kunt vergrendelen en ontgrendelen.

Naast de sloten is het van belang dat er raamroosters worden aangebracht als er ramen in de laadruimte aanwezig zijn. Op die manier voorkom je dat mensen de laadruimtebeveiliging omzeilen en vervolgens alsnog via de raam eenvoudig toegang kunnen krijgen tot de waardevolle lading.

OBD beveiliging

OBD beveiliging is van belang omdat via de OBD stekker criminelen eenvoudig nieuwe sleutels kunnen programmeren waardoor ze zo met je bus kunnen wegrijden. Het OBD slot is met een sleutel te ontgrendelen zodat als er onderhoud nodig is aan de software van je bus de monteur gewoon zijn werk kan doen.

Versnellingsbakslot

Het versnellingsbakslot zorgt ervoor dat schakelen vanuit de bestuurskunde niet mogelijk is doordat de versnellingspook geblokkeerd wordt als je het slot op slot zet. Dit is wat ons betreft een absoluut noodzakelijk slot dat in iedere bestelbus aanwezig zou moeten zijn omdat het een stuk lastiger wordt  om er met je bestelbus vandoor te gaan.

Motorkapslot

Lang niet alle dieven hebben als doel om er met je bestelbus vandoor te gaan. Sommige dieven richten zich op de waardevolle onderdelen van je bus. Die waardevolle onderdelen bevinden zich met name onder de motorkap.

En de sloten die in de fabriek in bestelbussen worden ingebouwd zijn meestal bijzonder zwak. Daardoor kunnen ze relatief eenvoudig worden opengebroken en kunnen onderdelen, zoals de accu en de motormanagementunit, worden gestolen. Met een motorkapslot zorg je voor een extra vergrendeling van de motorkap waardoor diefstal knap lastig wordt.

Maak gebruik van de KIA-regeling

Nu denk je misschien “jeetje, als ik al die sloten in mijn bestelbus moeten laten installeren ben ik een hoop geld kwijt. En ja, het is ook een hoop geld. Maar door de sloten te laten installeren kun je een hoop ellende voorkomen en dus is het de investering meer dan waard.

Want bedenk eens hoeveel schade je oploopt als je een paar dagen je werk niet kunt uitvoeren. Precies, dat kost ook een hoop geld. Daarom is het goed om te weten dat er een KIA-regeling is, oftewel de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Hierdoor wordt de investering in de sloten een stukje lager. We raden je dan ook aan om de sloten in één keer te installeren, zodat je de aftrekpost optimaal kunt benutten.

Geef een reactie