algemeenLifestyle

3x inspiratie voor jouw volgende vakantie

3x inspiratie voor jouw volgende vakantie

Nu de dagen donkerder, kouder en natter worden, droom je misschien alweer over jouw volgende vakantiebestemming. Voor lange tijd waren veel grenzen gesloten en waren we gebonden aan een vakantie in eigen land. Op vakantie in eigen land is in principe zo erg nog niet, maar de hoeveelheid regen die er deze zomer viel, maakte het er niet aantrekkelijker op. Na een regenachtig weekje op de camping in Zeeland, is de kans groot dat je inmiddels verlangt naar een warme en zonnige vakantiebestemming. Daarom vind je hier alvast wat inspiratie voor jouw volgende vakantiebestemming.

1 Een all inclusive vakantie

Na een lange tijd zonder échte zomervakantie, is een all inclusive vakantie alles wat je nodig hebt. Een hele week lang alleen maar in de zon liggen, een boek lezen en af en toe lekker eten en drinken. All inclusive deals vinden kan soms lastig zijn. Zeker nu de prijzen wat hoger liggen dan normaal, vanwege de inhaalslag die vakantieaanbieders moeten maken. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om een betaalbare all inclusive vakantie te vinden. Een all inclusive vakantie naar de zon hoeft niet altijd ver weg te zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een all inclusive naar Turkije of een all inclusive naar Spanje. Het eten in die landen is geweldig, de hotels zijn vaak erg luxe en de zon schijnt er het grootste deel van het jaar.

2 Een roadtrip door Europa

Nu de besmettingscijfers helaas weer oplopen, wil je misschien liever geen risico nemen door het vliegtuig te pakken. Je weet tenslotte nooit hoe de situatie aankomende zomervakantie is. Gelukkig kun je in Europa ook een hele mooie reis maken. In drie weken kun je prachtige Europese plaatsen bezoeken. Denk bijvoorbeeld eens aan Lake Bled in Slovenië, de Plitvice meren in Kroatië of de ongerepte natuur in de Schotse Hooglanden. Afhankelijk van welke landen je wilt bezoeken tijdens jouw rondreis door Europa kun je het vervoermiddel bepalen. Misschien wil je graag een keer roadtrippen met een camperbusje, door Europa reizen met de trein of – indien je meer tijd hebt – op fietsreis door Europa. In Europa zijn de reismogelijkheden eindeloos.

3 Prikkel je zintuigen in Marokko

Marokko is zo’n vakantiebestemming waar je misschien niet direct aan zou denken. Toch is Marokko een prachtig land om te bezoeken. Het land kan af en toe een beetje overweldigend zijn, maar je krijgt er een hoop voor terug. Zo is het eten echt fantastisch, voelen de riads aan als een oase middenin de stad en kun je urenlang door de medina struinen op zoek naar Marokkaanse schatten. Daarnaast heeft Marokko ook prachtige natuur om te bewonderen. Ga bijvoorbeeld op safari in de woestijn, boek een wandeling door het Atlasgebergte, bezoek een echte oase in de woestijn of ga een dagje surfen op de Atlantische Oceaan. Mooie steden om te bezoeken in Marokko zijn natuurlijk Marrakech, maar ook Casablanca, Fez en Chefchaouen mogen niet ontbreken tijdens jouw reis. Die laatste wordt ook wel de blauwe stad genoemd, vanwege de indigo blauw geschilderde huizen. Kortom: in het veelzijdige Marokko kan iedere reiziger zijn hart ophalen.

Geef een reactie