LifestyleTips

Last van zweetoksels? Dit kun je ertegen doen!

Last van zweetoksels? Dit kun je ertegen doen!

Je kent het wel: het is warm buiten of je hebt er net een rondje hardlopen opzitten met zweetoksels als resultaat. Op deze momenten is zweet onder de oksels niet meer dan normaal. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat iedereen hier last van heeft. Ook zenuwen bij het maken van een tentamen of het geven van een presentatie zijn hele normale boosdoeners bij het produceren van zweet. Toch kun je het zweten ook als hinderlijk ervaren. Bijvoorbeeld als je last hebt van zweet onder je oksels wanneer je geen bijzondere inspanning levert of geen extra zenuwen ervaart. Benieuwd wat je kunt doen tegen het overmatig zweten van oksels? Je leest het in deze blog!

Een goede hygiëne is key

Bacteriën zorgen ervoor dat je zweet kunt ruiken. Zweet is op zichzelf namelijk geurloos. Kun je je zweet ruiken? Dan zitten er bacteriën onder je oksels. Die bacteriën zijn eenvoudig weg te krijgen door je hygiëne te verbeteren. Met een goede hygiëne zorg je er namelijk voor dat er zo min mogelijk bacteriën bij je oksels kunnen komen. Ook het scheren van je oksels vermindert het aantal bacteriën. Zo krijgen ze namelijk geen kans om zich te nestelen en wordt de kans op een zweetgeur kleiner. 

Wat ook goed werkt tegen de geur van zweet is een anti-transpirant deodorant. Andere deodorants maskeren de zweetgeur voornamelijk, maar anti-transpirant gaat het zweet ook echt tegen. Deze deodorant werkt niet goed op een natte huid, dus droog je huid goed af na het douchen!

Laat bepaalde voeding staan

Je moet natuurlijk zelf weten wat je eet en drinkt, maar bepaalde voedingsmiddelen stimuleren de zweetproductie. Als je veel last hebt van overmatig zweet, is het daarom verstandig om op je voeding te letten. Kruidig en pittig eten zorgt er namelijk voor dat je extra gaat zweten. Die extra rode peper kan ervoor zorgen dat je nog meer gaat zweten en dit wordt vaak niet als prettig ervaren. Alcohol, cafeïne en nicotine zijn ook boosdoeners die je wellicht beter kunt vermijden.

De dermatoloog heeft de oplossing

Wanneer je met je handen in het haar zit, omdat je alle tips al opgevolgd hebt en nog steeds geen verbetering ziet, is het slim om contact op te nemen met de dermatoloog. Een dermatoloog is gespecialiseerd in de huid en kan je net de oplossing geven die je nodig hebt. Bij Marco van Coevorden kun je bijvoorbeeld terecht voor twee verschillend behandelingen. Om te kijken welke behandeling het beste bij jouw situatie past, kun je een afspraak maken via de website. 

Geef een reactie