KledingmannenTipsvrouwen

Winterjassenweer? Zo vind je de perfecte winterjas!

winterjas

De afgelopen weken hebben we al even mogen proeven van het komende herfstweer. De eerste najaarsstormen hebben ons land al geteisterd en ook de zon laat zich steeds minder vaak zien. Over niet al te lange tijd is het weer echt winterjassenweer en dat betekent nu nog maar één ding: shoppen geblazen! Als je te lang wacht is de kans groot dat niet alle winterjassen meer beschikbaar zijn. Een winterjas dames vinden kan erg lastig zijn als half Nederland al in een splinternieuwe jas loopt. Wacht dan ook niet te lang en maak gebruik van de volgende handige tips!

winterjas dames
https://www.styleitaly.nl/suede-jas-dames-winterjas-bikerjack-dames-bruin.html

Bekijk eerst het aanbod online

Online shoppen is tegenwoordig meer de regel dan een uitzondering. Je ziet dan ook vaak dat de jassen in de winkels eind oktober al uitverkocht zijn, terwijl de voorraad online een stuk groter is. Wij raden dan ook aan om eerst het aanbod online te bekijken. Zo kan je alvast een paar favorieten uitprinten of in gedachte houden terwijl je aan het shoppen bent. Door de jassen in real life te bekijken, weet je precies welke jas nu wel of niet wat voor jou is. Vind je echt niks wat aan jouw wensen en verwachtingen voldoet? Dan kan je altijd terugvallen op een online webshop. Bekijk wat de mogelijkheid is om gratis te retourneren en bestel vervolgens meerdere maten en jassen om uit te proberen. Zo houd jij een mini passessie in eigen huis!

Pas verschillende maten

Mensen zijn echte gewoontedieren. Als jij al jaren in maat M zit, is de kans groot dat jij deze ook zonder na te denken van het rek trekt en mee naar huis neemt om te passen. Pin je echter niet vast op één maat! De pasvorm kan per merk en jas enorm verschillen. Hierdoor kan het zomaar zijn dat je bij de ene jas een S nodig hebt en bij de andere een ruime L. Pas dan ook altijd meerdere maten en verschillende jassen, voordat je een echte keuze maakt.

Ga voor een goede pasvorm

De pasvorm van een jas is ontzettend belangrijk. Zowel bij een winterjas heren als dames geldt dat elke pasvorm anders is en past bij meerdere figuren. Als je klein en stevig gebouwd bent, kan een winterjas al snel log overkomen. Hierbij raden we dan ook af om te gaan voor de zogenaamde gewatteerde jassen, deze geven je al snel het gevoel alsof je in een Michelinpoppetje bent omgetoverd. Breng liever accenten aan op de lichaamsdelen die goed gezien mogen worden. Heb je een smalle taille? Maak dan gebruik van een sierceintuur om je taille. Zo pronk je met jouw mooie figuur!

Ben je juist erg lang en slank? Dan kan een aansluitende en korte jas meer aanvoelen als een kinderjasje en doet je figuur niet ten goede. Maak gebruik van schoudervullingen of een ceintuur om je lichaam wat meer body te geven. Ook gewatteerde jassen passen enorm goed bij dit figuur.

Geef een reactie