Kledingvrouwen

Zwangerschapskleding: tips om je het best te kleden tijdens deze bijzondere periode

Zwangerschapskleding: tips om je het best te kleden tijdens deze bijzondere periode

Zwangerschap is een geweldige tijd in het leven van een vrouw. Je lichaam verandert en groeit om plaats te bieden aan een nieuw leven, en het kan zowel spannend als ontmoedigend zijn om je in deze tijd op je best te kleden. Vrees echter niet – met een paar eenvoudige tips kun je er tijdens je hele zwangerschap geweldig uitzien!

Kies de juiste stoffen

Tijdens de zwangerschap wil je stoffen kiezen die comfortabel zijn en je huid laten ademen. Natuurlijke vezels zoals katoen en linnen zijn altijd een goede keuze, en je zou ook kunnen overwegen om te investeren in zwangerschapskleding die ontworpen is om mee te groeien met je lichaam.

Kies donkerder kleuren en patronen

Donkere kleuren flatteren grotere figuren beter dan lichte kleuren, dus zijn ze ideaal voor positiekleding. Ze helpen ook de onvermijdelijke lekkages en vlekken te verbergen – want laten we eerlijk zijn, zwangere vrouwen zijn notoir rommelige eters! Als je de voorkeur geeft aan prints boven effen, kies dan liever kleinere dan grote patronen; die geven de illusie van een slanker silhouet.

Kies comfortabele schoenen

Je voeten zullen opzwellen tijdens de zwangerschap, dus is het belangrijk om schoenen te kiezen die comfortabel zijn en je voeten niet belemmeren. Vermijd indien mogelijk hoge hakken en kies voor platte of lage hakken. Als je toch hakken moet dragen voor je werk of een evenement, zorg er dan voor dat je een paar slippers of platte schoenen meeneemt om in te veranderen als je klaar bent.

Kies voor veelzijdige stukken

Investeer in een paar belangrijke stukken die je gemakkelijk kunt combineren om verschillende looks te creëren. Een goed passende zwarte broek of rok, bijvoorbeeld, kan voor elke gelegenheid omhoog of omlaag gekleed worden. Combineer hem met een blouse met print voor naar kantoor, of een eenvoudig T-shirt voor in het weekend. Voeg een vest of jasje toe als het weer afkoelt.

Investeer in een goede steunbeha

Omdat je borsten tijdens de zwangerschap groeien, is het belangrijk dat je een goede steunbeha hebt. Dit helpt niet alleen tegen eventuele rugpijn, maar zorgt er ook voor dat je kleding er optimaal uitziet. Laat je tijdens je zwangerschap minstens één keer door een professional passen, zodat je zeker weet dat je de juiste maat krijgt.

Waar koop ik de juiste kleding? Je kleden tijdens de zwangerschap hoeft niet moeilijk te zijn – houd gewoon rekening met comfort en kies waar mogelijk voor natuurlijke stoffen. Met een beetje planning kun je je zwangerschapsstijl de hele negen maanden rocken! Wij adviseren je zeker een kijkje te nemen bij Noppies. Zij hebben een zeer uitgebreid assortiment met de mooiste items.

Geef een reactie