KledingTips

In stijl naar de studie: enkele belangrijke tips

In stijl naar de studie enkele belangrijke tips

Looks zijn alles tegenwoordig. Helaas worden veel mensen anno 2023 nog steeds beoordeelt op hun uiterlijk. Dat betekent dat het belangrijk is om naar school te gaan of naar de studie in stijl. Je wilt niet dat mensen je gaan zien als iemand met een beetje een dubieuze kledingstijl: een te korte lange broek, te korte sokken, een te casual t-shirt met een gat erin en een lelijke muts. Als je een beetje serieus wilt worden genomen, dan is het belangrijk om je goed te kleden. Dus laten we hier daarom een aantal leuke tips bespreken.

Tip 1: Ga winkelen met iemand

Ben jij niet helemaal van de laatste mode? Dat is niet erg, daar kun je wat aan doen. Ben jij een jongen, dan is het een goede tip om een bevriende meid mee te vragen om kleren uit te zoeken. Meiden zullen al gauw vertellen of ze je leuk vinden in bepaalde kleding of niet. Hetzelfde geldt voor andersom. Ben jij een meid? Neem dan een vriend (in je friendzone) mee om te shoppen. Hij zal je eerlijk vertellen of iets je leuk staat of te oubollig, of juist te ‘sexy’.

Tip 2: Een leuke set kleren

Het is helemaal niet erg om een investering te doen in het aantal kleren dat je hebt. Koop een aantal mooie bloesjes of overhemden voor in je kast en zorg dat je een aantal nette (spijker)broeken in je kast hebt hangen die lang genoeg zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om een colbertje aan te trekken naar de studie, zeker als je iets moet presenteren, maar dat is niet een must. Veel mooier is een mooi vest over een overhemd: dat is wat veel wetenschappers dragen.

Tip 3: Strak om je voeten

Het is belangrijk om ook te denken aan je voeten. Niet alleen is het belangrijk om mooie sokken te kiezen: niet te opvallend, maar ook niet te saai. Mooie schoenen maken een outfit helemaal af: met schoenen kun je spelen met kleuren en zeker als je meerdere paren schoenen hebt, kun je ze afwisselen en jezelf er mee kleden afhankelijk van jouw outfit. Het is belangrijk om hier goed aan te denken en een goede investering te doen: goede schoenen met goede zolen zijn niet alleen mooi, maar zijn ook goed voor je voeten, je rug en je nek.

Tip 4: Iets voor op je rug

Eigenlijk een van de belangrijkste, zo niet het allerbelangrijkste, dingen, is het aanschaffen van een goede rugzak. Het ligt hier erg gevoelig: een aktetas of een werkkoffer is voor een student of een middelbare scholier gewoon veel ‘te’. Maar de andere kant van het spectrum is een rugtas die je ook kunt gebruiken als rolkoffer: daar zullen veel klasgenoten je voor uitlachen. Koop dus vooral een tas die praktisch is, niet te groot, niet te klein, en niet te opvallend, maar ook niet te saai. Je moet een beetje de balans zoeken.

Tip 5: Wees wie je bent

Dat alles gezegd hebbende is het natuurlijk wel belangrijk dat je begrijpt dat echte en ware schoonheid alleen binnenin zit. Hoe gewiekst je er ook uitziet, mensen zullen geen vrienden willen worden als jij ze altijd in je hoogmoed aan de kant zet als ‘dom’ en ‘kneus’. Het is beter om je altijd van je goede kant te laten zien.

Geef een reactie