GadgetsLifestylemannen

Je eigen mancave bouwen

Man cave

Een mancave is een speciaal deel van het huis toegewijd aan de eigen wensen van de man zodat hij daar op zijn eigen, mannelijke manier de tijd door kan brengen met zijn maten of in zijn eentje. De mancave zou gevuld moeten zijn met hetgeen waar de man intens van geniet; van een dikke TV, voetbal en games tot een goed gevulde bar. Je kunt veel doen in je mancave, maar je zult hem eerst moeten bouwen.

Een ruimte kiezen

Het is belangrijk om een goede ruimte te kiezen die je gaat ombouwen tot mancave. Denk hierbij dus goed aan wat jou gelukkig maakt en hoe dit in die ruimte zou moeten kunnen. Soms is de schuur hiervoor geschikt, en soms is de zolder voldoende. Of misschien moet je wel iets extra’s gaan bouwen, of een kelder uitgraven. Goed isoleren is denk ik wel van groot belang, aangezien er allerlei harde en aparte geluiden uit die mancave kunnen komen!

De inrichting

In een mancave moeten mannen natuurlijk wel lekker comfortabel kunnen zitten. Koop bijvoorbeeld een lekkere stoel waar je helemaal in wegzakt (en die wel tegen een stootje kan) en plaats hem voor die dikke TV van je. Wat tafels waar je wat drinken op kunt zetten, een kast voor je trofeeën en een dikke geluidsinstallatie. Een barretje met koelkast is ook onmisbaar; dat bier moet natuurlijk ijskoud zijn. Ook is een internetverbinding niet weg te denken uit de mancave. Wat er in de mancave bekeken wordt, is natuurlijk je eigen zaak en daar heeft verder niemand iets mee te maken (daarom o.a. is isolatie van ZEER groot belang!).

Decoratie

Posters, borden of schilderijen. Misschien een mooie kast voor een of andere verzameling die je koestert en waar je vrouw of vriendin het schijt aan heeft. Decoreer de boel op jouw mannelijke manier. Zorg ervoor dat je intens kunt genieten zodra je de mancave betreedt. Lekker mannelijk decoreren, zodat jij en je mannen zich echt man kunnen voelen.

Geef een reactie