KledingLifestylemannen

Waarom kiezen voor bamboe ondergoed?

Als we denken aan bamboe, denken we waarschijnlijk niet direct aan kleding. We zien direct geweldige bamboestokken voor ons en het gevoel van een exotische jungle zal vrijwel direct in je opkomen. Aan ondergoed zullen we dan ook al helemaal niet denken. Wellicht heb je er toch wel eens van gehoord, maar kon je gewoon niet geloven dat dit waar kon zijn. Ondergoed van bamboe? Zit dat écht lekker? En wat zijn hier dan de voordelen van? Waarom zou jij je katoenen onderkleding inruilen voor bamboe ondergoed heren? Wat is de toegevoegde waarde hiervan? Een hele goede vraag, een vraag die we in dit artikel willen beantwoorden.

Bamboe ondergoed: wat is dat eigenlijk?

Waar sommige mensen bamboe nog steeds zien als voer voor de panda’s, zijn de milieuactivisten onder ons al razend populair. De vraag naar bamboe is de afgelopen jaren steeds sterker toegenomen. Dit heeft vooral te make met het feit dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol in ons leven speelt. De afgelopen jaren zijn we tot de conclusie gekomen dat het zo echt niet langer meer kan. De zee lijkt meer op een vuilnisplaats dan een plek om te zwemmen, de aarde warmt op en fossiele grondstoffen raken uitgeput. Dit moet anders. Dat vindt ook de overheid. Daarom wordt duurzaam leven steeds meer gestimuleerd. Ook door kleine dingen. Het dragen van bamboe ondergoed kan hier bijvoorbeeld aan bijdragen. Maar wat bedoelen we hier eigenlijk mee?

Bamboe is een snelgroeiende plant die meerdere malen in zijn leven opnieuw kan groeien. Hierdoor is het een ideaal materiaal om te kappen. In tegenstelling tot traditionele bossen, hoef je bij bamboebossen nooit opnieuw te planten. Bamboe groeit altijd vanzelf weer op. Zo blijven bamboebossen volledig intact, hoe vaak deze ook gekapt worden. Als er textiel van bamboe gemaakt wordt, zal het hout tijdens het productieproces vermalen worden. Van dit pulp kan uiteindelijk textiel gemaakt worden. Bijzonder, toch? Maar waarom zou je kiezen voor duurzame onderkleding als er nog zo veel meer andere opties zijn?

bamboe ondergoed

De voordelen van bamboe ondergoed

De populariteit voor bamboe ondergoed is eenvoudig te verklaren op basis van de volgende voordelen:

  • Bamboe ondergoed is zeer milieuvriendelijk. Nu steeds meer mensen duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, is bamboe ondergoed steeds meer iets voor de gemiddelde consument! Doordat de bamboebossen altijd volledig intact zullen blijven, worden de leefomstandigheden van bedreigde diersoorten niet in gevaar gebracht. Bovendien beschikt bamboe ondergoed over een zeer lange levensduur. Hierdoor hoef je minder vaak nieuw ondergoed te kopen en dat scheelt niet alleen aanzienlijk in je portemonnee, maar ook voor het verbruik van grondstoffen!
  • Bamboe ondergoed absorbeert ontzettend goed. Je hoeft hierdoor nooit bang te zijn dat er vervelende luchtjes in de onderregio te ruiken zijn. Wist je dat bovenkleding van bamboe ook nog eens anti-transpirant werken? Zo heb je nooit meer last van vervelende zweetplekken onder de oksels of de rug.
  • Bamboe ondergoed reguleert de temperatuur zelf. Hierdoor geniet je altijd van een fijne temperatuur. In de zomer voelt je ondergoed lekker koel aan en in de winter voelt de stof juist heerlijk warm tegen je huid.

Duurzaam leven begint bij jezelf. Bamboe ondergoed kan daar alvast een geweldige rol bij spelen!

Geef een reactie