Huis en tuinTips

Je tuin een make-over geven? Dit zijn de beste tips!

Je tuin een make-over geven? Dit zijn de beste tips!

Ben jij de inrichting van je tuin helemaal zat en ben je toe aan verandering? Dan is dit het artikel voor jou. Van je tuin ontwerpen naar tips voor als je machinaal gaat graven. Wij geven jou de beste tips om jouw tuin er zo goed als nieuw eruit te laten zien.

Ontwerp je tuin

Plannen wat je gaat doen geeft wat orde in de chaos. Zo loop jij niet als een kip zonder kop alle planten uit de grond te trekken en al je tuinmeubels weg te gooien, zonder dat je weet wat je eigenlijk ervoor in de plaats wilt. Dus pak je notitieboek en schetst een beeld van jouw nieuwe droomtuin. Neem niet snel genoegen met je eerste de beste schets, maar neem je tijd. Wie weet is jouw derde schets degene die jouw droomtuin het beste weergeeft.

Probeer nieuwe kleuren

Kussens in een andere kleur switchen of hier en daar wat nieuwe tierelantijntjes toevoegen maakt ook al een groot verschil. Heb jij op het moment alleen maar aardse tonen in je tuin? ​Spice things up e​ n kies voor felle en frisse kleuren, of kies voor een rustig kleurenpalet als dat meer iets voor jou is. Het zal je verbazen hoe anders je tuin eruit zal zien.

DIY je oude spullen

Heb je nog wat oude planken in de schuur liggen die je naar de stort wilt brengen? Je kan er net zo goed iets moois van in elkaar knutselen. Maak er een unieke plantenbak van. Geef het een likje verf en zo heb jij iets nieuws voor in je tuin. Helemaal zelfgemaakt! Kijk rond in je tuin en kijk of je nog meer spullen een opknapbeurt kan geven. Als jij een klein budget hebt, is dit ook een goede oplossing voor als je toch wat nieuwe tuinmeubels wilt.

Ga je graven? Vergeet geen Klic-melding te doen

Waarom een ​Klic-melding​? Dat is verplicht om te doen als je machinaal gaat graven. Het is heel simpel. Je begint met aan te geven in welk gebied je gaat graven. Daarna bepaal je welke werkzaamheden je gaat doen, er zijn zes werkzaamheden die je aan kan vinken. Nadat je dat hebt gedaan maak je een account aan en vul je je gegevens in. Bij deze stap kan je ook aangeven wie de Klic-melding binnenkrijgt via SMS of e-mail. Als laatste betaal je voor de ​Klic-melding​ en het gebruik van de app. 95% van de aanvragen zijn binnen een dag gestuurd, dus je kan snel beginnen. De melding blijft twintig dagen geldig voordat je een nieuwe aan moet vragen. Nu heb jij de beste tips in huis voor jouw tuin make-over en kan jij aan de slag! Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Geef een reactie