Huis en tuinLifestyleTips

Bed mooi opmaken? 5 handige tips!

plaid bed

De kussens opkloppen, het dekbed strak trekken en alle kussentjes op de juiste manier neerleggen is voor velen niet hun favoriete hobby in de ochtend. Vaak besteden we veel tijd aan het opmaken van het bed en dan nog ziet het er niet zo uit als in de woonbladen. Daarom geven wij in dit artikel 5 tips voor het perfect opmaken van je bed.

Kies voor een gewoon laken

Maak je momenteel gebruik van een hoeslaken? Kiezen voor een gewoon laken zorgt ervoor dat deze perfect past en ziet er ook erg mooi uit. Kies dus voor een gewoon glad laken dat aan de uiteinden van je matras ingestopt kan worden. Het is belangrijk dat het laken groter is dan je matras, zo is er genoeg ruimte om het goed in te stoppen. Lukt het niet helemaal met het instoppen van het laken? Zoek dan op internet naar video’s waarin ze dit uitleggen. Deze zijn er genoeg en laten je de ziekenhuisbed techniek zien hoe je jouw laken exact om je matras kan vouwen.

Kies voor een plaid

Een plaid is niet alleen heerlijk warm en comfortabel. Het zorgt ook nog eens voor een sfeervolle uitstraling. Je hebt wollen plaids, katoenen plaids en nog veel meer materialen. Zo is er voor iedereen een plaid te vinden in het juiste materiaal. De laatste tijd is een klippan plaid erg populair. Dit is een plaid gemaakt van eco-wol of eco-katoen. Klippan heeft als eigenschap dat het erg zacht is. Een plaid staat erg leuk aan het voeteneind van het bed bij het opmaken.

klippan plaid

Kies de juiste kussens

Een bed moet er uitnodigend uitzien elke keer dat je erin stapt, het is immers wel de meest intieme ruimte in huis. Een groot deel van de dag lig je in bed, dus zorg voor een comfortabel bed. Hiervoor is het kiezen van de juiste kussens essentieel. De tijd van tientallen kussens op bed is (gelukkig) voorbij. Tegenwoordig is het vooral belangrijk om één of twee goede kussens op bed te hebben liggen. Kies voor mooie donzen kussens, deze zien er fluffy en mooi vol uit. Je kan ze neerleggen als je gaat slapen, maar ook als je tv gaat kijken zijn ze vol genoeg om tegen het hoofdbord te leggen.

Koop een rolkussen

Kijk je in de avond graag televisie in bed? Dan is een rolkussen ideaal, deze plaats je tegen het hoofdbord aan. Het kopen van een rolkussen is een investering waar je geen spijt van krijgt als je veel tv kijkt vanuit bed. Een rolkussen zorgt ervoor dat je rug niet wegzakt in de hoek tussen het matras en hoofdbord.

Kies voor linnen in plaats van katoen

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor katoen, terwijl linnen eigenlijk veel makkelijker op te maken is. Ook blijft het er langer mooi uitzien. Kreukels zijn minder zichtbaar en het totaalplaatje ziet er strak uit.

Succes met het opmaken van je bed!

Door bovenstaande tips weet je precies hoe je jouw bed tot in perfectie kan opmaken. Een mooi opgemaakt bed ziet er nou eenmaal netjes en verzorgd uit. Daarnaast nodigt het ook uit om in bed te gaan liggen. Geniet

Geef een reactie