algemeen

Thuiscursus volgen? Dit zijn de voordelen!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een thuiscursus te volgen. Dit aantal is drastisch gestegen het afgelopen jaar en zal naar verwachting de komende jaren alleen nog maar in groei toenemen. Maar wat maakt het volgen van thuiscursussen nu zo populair? Waar is de tijd gebleven dat je simpelweg met een notitieblok onder je arm naar college ging? Is het nu echt veel makkelijker om een thuiscursus te volgen of is dit enkel weggelegd voor mensen die genieten van een hoog verantwoordelijkheidsgevoel? In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van een thuisstudie en vertellen we waarom dit ook voor jou een geschikte keuze is! thuis werken

Voordelen van een thuiscursus

Tegenwoordig is het ontzettend belangrijk om te blijven ontwikkelen. Je kunt niet zomaar een opleiding halen en vervolgens twintig jaar hetzelfde werk doen zonder aan jezelf te werken. Het kan uiteraard wel, maar dat betekent vaak dat je veel minder interessant wordt voor potentiële werkgevers of klanten. Zij zien het graag dat je je kennis altijd up-to-date houdt. Met een drukke baan, een gezin en het onderhouden van sociale contacten kan het er echter nog wel eens bij in schieten om tijd aan jezelf te besteden. Tijd besteden aan een cursus zie je dan ook al helemaal niet zitten, laat staan een avondstudie waarbij je na het werk nog een paar uur in een klaslokaal doorbrengt. Een thuiscursus biedt dan solaas. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

  • Flexibele agenda: bij een thuiscursus is het niet noodzakelijk om elke dag een aantal opdrachten af te maken. Je plant het werk in als jij daar tijd voor hebt. Dat scheelt een hoop stress en geeft jou de mogelijkheid om de thuiscursus in eigen tempo af te ronden.
  • Je kunt direct van start gaan: vaak is het bij opleidingen of cursussen noodzakelijk om je vooraf in te schrijven. Dan kan je meestal pas na enkele maanden terecht. Heel vervelend als je je wilt oriënteren op een bepaald vakgebied! Bij een thuisstudie is dit wachten verleden tijd. Je kunt beginnen wanneer jij dat wilt. Zodra je akkoord bent gegaan met de kosten is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en de cursus te vervolgen!
  • Officieel getuigschrift: na het afronden van de studie of cursus ontvang je direct een getuigschrift. Hiermee kun je laten zien welke vaardigheden je geoefend hebt en dat je dit met een positief resultaat hebt afgerond.
  • thuiscursus volgen

 

Is een thuiscursus ook voor mij geschikt?

Er zijn ook genoeg mensen die twijfelen of een thuiscursus wel geschikt is voor hun. Je moet immers continu zelf de verantwoordelijkheid dragen om aan de slag te gaan. Dit hoeft echter niet per se een belemmering te vormen. Vaak is het bijvoorbeeld mogelijk om de cursus of studie 14 dagen vrijblijvend uit te proberen. Zo kun je kijken of het daadwerkelijk iets voor jou is, voordat je op zinloze kosten stuit. Daarnaast is het mogelijk om flexibel te studeren. Je studeert dus enkel als jou dat uitkomt. Dankzij een duidelijke planning rond je de studie zo op eigen tempo af. Geen stress meer over deadlines of andere zaken. Een thuiscursus

Geef een reactie