Huis en tuinmannen

Patchkast online kopen?

Patchkast online kopen?

Bijna alle bedrijven en organisaties maken gebruik van een bedrijfsnetwerk. Alle netwerkkabels en netwerkbenodigdheden komen bij elkaar op één plek. Dé manier om deze grote hoeveelheid UTP  kabels en accessoires op een veilige en overzichtelijke manier te bewaren is door gebruik te maken van een patchkast.

De juiste patchkast kiezen

Een patchkast, ook wel serverkast genaamd, wordt gebruikt om alle netwerkapparatuur netjes te ordenen. Het is van belang dat de patchkast veilig, solide en eenvoudig in gebruik is, maar ook dat deze voldoet aan de specifieke wensen en voorkeuren van de desbetreffende organisatie.

Er is online een ruim aanbod in patchkasten. Bij aanschaf van een patchkast voor uw bedrijf dient u echter rekening te houden met een aantal zaken:

  • Hoe hoog moet de patchkast zijn? Hoeveel U moet de kast bezitten;
  • Hoe breed en diep moet de patchkast zijn;
  • Kiest u voor een glazen of geperforeerde deur (afhankelijk van de warmte-uitstoot van de netwerkapparatuur);

En dan natuurlijk nog de keuze wat kleur betreft en het al dan niet toevoegen van patchkast accessoires. Ook is het van belang of er met de keuze in afmetingen van de patchkast rekening is gehouden met eventuele toekomstige groei van de organisatie.

Hoogte van de patchkast

De hoogte van een patchkast wordt aangegeven in Units (1U=4,445 cm). Deze standaard maatvoering wordt gebruikt voor zowel de serverkasten, als ook de randapparatuur. Het is dus eenvoudig na te gaan van hoeveel units de patchkast moet zijn voorzien.

Breedte en diepte van de patchkast

Hoe diep en breed de patchkast moet zijn is natuurlijk in eerste instantie afhankelijk van de ruimte waarin deze komt te staan. De standaard kasten zijn 600mm breed. U kunt echter ook kiezen voor een breedte van 800mm. Deze bredere variant biedt meer ruimte links en rechts naast de 19 inch profielen. Wat diepte betreft gaat u uit van de diepste/grootste accessoire die in de kast geplaatst dient te worden en telt hier 100mm bij op.

De deur; van glas of geperforeerd?

Omdat netwerkapparatuur veel warmte kan produceren is het van groot belang dat de patchkast bestand is tegen oververhitting. Dit kan gerealiseerd worden door gebruik te maken van geperforeerde deuren. Gaat de voorkeur uit naar een glazen deur, omdat u wellicht het geluidsniveau wilt reduceren? Dan is het verstandig gebruik te maken van ventilatoren in de patchkast.

Online bestellen

Een patchkast is tegenwoordig heel eenvoudig online te bestellen. Zodra u uw wensen duidelijk heeft is het slechts een kwestie van de juiste patchkast kiezen!

Geef een reactie