Huis en tuinTips

De verschillende soorten jaloezieën op een rijtje: welke past het beste bij jou?

De verschillende soorten jaloezieën

Als je op zoek bent naar mooie nieuwe zonwering, dan is er keus genoeg. Wie zich echter gaat verdiepen in de verschillende soorten zonweringen, zal waarschijnlijk al snel bij jaloezieën terecht komen. Jaloezieën zijn niet alleen heel betaalbaar, maar ook nog eens ontzettend sfeervol én verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Daarom kan het geen kwaad om je eens te verdiepen in de verschillende opties.

Bij de aanschaf van nieuwe jaloezieën is het dan ook belangrijk om meer te weten over de verschillende soorten. Elk soort beschikt over eigen unieke eigenschappen en een geheel eigen uitstraling. De één zal dus geschikter voor jou en je woning zijn dan de ander. Met dit artikel helpen we de keuze voor jou gemakkelijker te maken en je op weg te helpen bij het vinden van geschikte jaloezieën.

jaloezieën

Houten jaloezieën

Een houten jaloezie voor je raam geeft direct een bijzondere uitstraling aan het interieur. Er zijn ontzettend veel mensen die dol zijn op de uitstraling van écht hout en niet anders meer willen. Voor hen, die de uitstraling, geur en de tijdloze uitstraling meer dan gewoon kan waarderen, zijn houten jaloezieën zeker de beste keuze. Bovendien hebben houten jaloezieën ook enkele grote voordelen afgezien van de uitstraling. Zo is het de perfecte keuze wanneer je inkijk of lichtval wilt tegengaan. Ook in de slaapkamer is het dus een prima keuze. Het enige nadeel van houten jaloezieën is dat ze niet buiten of in vochtige ruimtes gebruikt kunnen worden. Voor de badkamer of keuken is het dan ook verstandiger om andere jaloezieën te kiezen.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën hebben vaak de voorkeur bij moderne interieurs. Ze werken niet, waardoor je ze tussentijds niet meer hoeft aan te passen en zijn bovendien ook goedkoper dan hout. Toch is niet iedereen even dol op de uitstraling van aluminium jaloezieën. Hoewel ze prima passen bij een industrieel of modern interieur, steken ze vaak heel veel af bij andere interieurstijlen.

PVC jaloezieën

PVC jaloezieën zijn een goede keuze wanneer je slechts over een beperkt budget beschikt. Ze zijn zeer voordelig en kunnen bovendien de uitstraling van hout zo goed als evenaren. Het grootste voordeel van PVC is dat deze in iedere ruimte gebruikt kunnen worden. Ze zijn vochtbestendig, dus het is ook geen probleem om ze in de keuken of de badkamer te plaatsen. Het enige nadeel is dat PVC een vrij licht materiaal is, waardoor ze snel kunnen gaan klepperen bij een vleugje wind.

Stoffen jaloezieën

Stoffen jaloezieën worden tegenwoordig een stuk minder vaak verkocht. Toch beschikken deze jaloezieën ook over enkele grote voordelen. Zo zijn ze in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor je ze geheel naar wens en interieur kunt aanpassen. Daarnaast hebben ze een sterke isolerende waarde, waardoor het gedurende de wintermaanden minder snel koud wordt in huis. Een groot nadeel van stoffen jaloezieën is dat ze weer erg lastig te reinigen zijn. Zeker in een bedrijvig huishouden met kinderen en/of huisdieren is dit doorgaans niet gewenst.

Geef een reactie