GadgetsTechnologieTips

De 4 beste iPhone instellingen om jou door de examens heen te helpen

beste iphone instellingen

Ken je dat? Ben je net lekker aan het leren gaat je telefoon constant af. Je bent net die lastige wiskunde som nog een keer aan het doornemen en hop! Je beste vriend of vriendin appt je weer de laatste love update door. Je leert net dat Napoleon bij Waterloo is verslagen en hop! Een update over de bestelling die je had gedaan. Ben je net alles aan het leren over contaminaties, pleonasmen en tautologieën en ja hoor… Kim Kardashian heeft weer een selfie geplaatst. Hartstikke leuk hoor al die updates, plings en selfies, maar zo ga je natuurlijk nooit voor je examen slagen. Precies om die reden geven wij jou ruim van tevoren vier superhandige tips, waarmee jij met een super concentratie kunt leren voor je examen. Of waarmee je in ieder geval niet afgeleid wordt door je iPhone.

Zet bijna alle notificaties uit

Eerst maar eens van die irritante pop-ups en notificaties zien af te komen. Die zorgen namelijk voor de meeste impact op jouw concentratieboog. Elke keer wanneer je weer een nieuwe update krijgt (dus wanneer je telefoon afgaat), kan je brein zich minder goed focussen op wat echt belangrijk is: leren. Dit komt doordat ons brein voorrang geeft aan dingen die nu belangrijk zijn (of schijnbaar belangrijk, die selfies van Kim Kardashian kunnen best even wachten). Daarom adviseren wij om alle notificatie instellingen uit te zetten.

Dit gaat helaas niet door middel van één instelling. Hiervoor moet je helaas alle notificaties per app uitzetten. Dit kun je doen door naar instellingen te gaan en vervolgens naar berichtgeving. Navigeer vervolgens naar alle apps en zet voor alle apps de notificaties uit. Dit doe je door de slider: “sta berichtgeving toe” op uit te zetten.

Verstop alle social media apps

Leuk he, dat bij zo een beetje alle apps een rood icoontje staat met updates. Elke keer dat dit gebeurt ben jij natuurlijk weer tijd kwijt voor het even checken hiervan. Verstop daarom al deze icoontjes in verstopte mappen. Hierdoor zijn ze niet meer vindbaar op je homescreen en wordt je niet meer afgeleid door deze apps.

Verplaats alles naar het derde scherm

Alle apps waarvan je aan de icoontjes kunt zien dat je meldingen hebt binnengekregen verplaats je vervolgens naar het “derde scherm”. De plek waar natuurlijk nooit iemand kijkt. Zo weet je zeker dat je dit nooit ziet.

Koop een iPhone

De laatste tip is toch wel dat een iPhone perfect werkt voor de concentratie tijdens examen. Je kunt zoveel verschillende zaken uitzetten en aanpassen dat deze eigenlijk onmisbaar zijn voor de echt hard werkende student. Als student wezende kun je natuurlijk geen duizenden euro’s betalen voor je telefoon. Koop daarom refurbished. Een refurbished iPhone 7 koop je al voor €299 en een refurbished iPhone 8 heb je al voor €479.

Geef een reactie