mannenTips

De vrijheden van zelfstandig online ondernemer zijn

De vrijheden van zelfstandig online ondernemer zijn.v1

De realiteit van zelfstandig ondernemer zijn op het internet brengt nogal wat verantwoordelijkheden met zich mee, maar er zijn ook veel vrijheden die je hiervoor terugkrijgt. Lees hieronder wat de voordelen zijn van een online onderneming. 

Lagere kosten voor een online onderneming

De kosten van een website onderhouden, waaronder het registreren van jouw domeinnaam, het regelen van webhosting en een SSL certificaat, liggen vele malen lager dan bijvoorbeeld een fysiek pand moeten huren. De drempel om een online business te beginnen, ligt dus een stuk lager. 

Werk waar je wilt

Het feit dat je geen fysieke locatie hebt, betekent ook dat jij kunt werken waar je wilt. Werk vanuit huis, werk in bed, op een kantoor, in een hutje, op het strand, in de bergen… you name it. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang je maar toegang tot het internet hebt natuurlijk. 

Een website is altijd bereikbaar

Elk moment van de dag producten of services kunnen verkopen, zelfs wanneer je slaapt. Wie wil dat nou niet? Gelukkig ben je online niet gebonden aan bepaalde openingstijden, en kun jij tevens potentiële klanten van over de gehele wereld aanspreken. Tip: ben jij van plan (op een gegeven moment) internationaal te gaan? Zorg er dan ook voor dat jouw domeinnaam en domeinnaam extensie hiervoor geschikt zijn. Kies bijvoorbeeld voor een naam die in de meeste talen gemakkelijk uit te spreken is, en voor een .com-extensie. 

Je kunt gemakkelijk je webhosting aanpassen

Ben je aan het groeien en heb je daardoor een groter webhosting pakket nodig? Dat is geen probleem. Je kunt jouw pakket aanpassen naar jouw behoeftes. Hetzelfde geldt voor wanneer jouw online bedrijf bestaat uit het hosten (en beheren) van andere websites. Reseller hosting pakketten zijn tevens gemakkelijk aan te passen. 

Je kunt veel automatiseren

Krijg weer meer van jouw waardevolle tijd terug door diverse zaken op jouw website te automatiseren. Zo kun je jouw voorraad met je website laten communiceren door middel van API’s en kun je cronjobs inzetten om automatisch jouw nieuwsbrieven te versturen of een herinneringsmail te sturen wanneer er nog winkelmandjes open staan. Allemaal tijdswinst en zelfs potentieel hogere conversies, terwijl je je gerust bezig kunt houden met andere zaken. 

Bepaal je eigen uren 

Voel jij dat je in de late uurtjes meer inspiratie hebt? Schuif dan eenvoudig je werkdag een paar uren op. Je bent ten slotte eigen baas over jouw website. Werk een keertje langer door wanneer je in een goede flow zit, maar voel ook de vrijheid even te stoppen wanneer het niet gaat. 

Geef een reactie