algemeen

Kiezen tussen een Android en een Apple smartphone

Kiezen tussen een Android en een Apple smartphone

Het is altijd een lastige keuze: ga je voor het besturingssysteem IOS van Apple of toch voor het besturingssysteem Android? We hebben het hier natuurlijk over de twee grootste besturingssystemen voor onder andere smartphones en tablets. Misschien heeft je oudere broer je ooit overgehaald, toen je zelf nog een klein ukkie was, om voor een iPhone van Apple te kiezen, omdat ‘deze veel beter is dan een Android’. Als je oudere broer dit zegt, maakt dit uiteraard indruk. En sindsdien kies je elke twee jaar, als je abonnement weer over is, voor de allernieuwste iPhone. Want je neemt toch geen Android? Of het ging precies andersom en ben je sinds jaar en dag verslaafd aan het besturingssysteem Android. Elk systeem heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Het is maar net wat je belangrijk vindt en lekkerder vindt werken. Daarnaast kan elk besturingssysteem ook weer anders werken op verschillende merken telefoon. Inmiddels heb je al Android smartphones van meer dan 20 telefoonmerken, dus er is keuze genoeg! 

Andere merken die werken met het Android besturingssysteem

Je kan dan denken aan grote merken als Samsung, bijvoorbeeld met hun bekende en zeer populaire Galaxy smartphones. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer telefoonmerken die op Android werken. Zo heb je bijvoorbeeld de smartphones van Google Pixel, Sony, Huawei, LG en Xiaomi die allemaal hetzelfde besturingssysteem hebben, namelijk Android. Vaak zie je wel dat mensen wel switchen tussen bepaalde telefoonmerken, dus bijvoorbeeld tussen een Sony en een Samsung, maar minder snel tussen twee besturingssystemen. Vaak zijn ze bang om te wennen aan een nieuw systeem, terwijl deze verandering helemaal niet zo eng hoeft te zijn. De ervaring leert ons namelijk dat er veel overeenkomsten zijn.

Overeenkomsten en verschillen tussen de systemen Android en IOS


Na een aantal dagen stoeien, heeft vrijwel iedereen het andere besturingssysteem wel onder de knie. Oké, wat zijn de overeenkomsten dan tussen beide? Bij zowel Android als bij het systeem IOS van Apple heb je bepaalde applicaties die je kan downloaden om je leven leuker en/of makkelijker te maken, variërend van navigatie-, kook-, muziek en fitness-applicaties. Bij de ene doe je dit in de Android Play Store en bij de ander in de Apple Store. Natuurlijk zijn er verschillen qua aanbod en hoe deze applicaties aan de gebruiker getoond worden, maar verder werkt alles vrijwel hetzelfde. Maar er zijn natuurlijk ook verschillen. Smartphones die op Android werken, zijn in het algemeen betaalbaarder dan telefoon die op IOS draaien, zoals de iPhones. Zo kostte de iPhone X bijvoorbeeld 1000 dollar toen deze voor het eerst op de markt kwam. Terwijl je voor een stuk minder geld bijvoorbeeld een prima Samsung Galaxy A50 kan aanschaffen of een Google Pixel 3A. Qua accu’s valt er weinig te zeggen. Lange tijd hadden Android smartphones hier een voorsprong, omdat je je telefoon heel snel kon opladen en soms zelfs draadloos. Maar sinds de iPhone 8 is dit verschil er niet meer. Als je een telefoon wilt hebben die je precies zo kan finetunen zodat deze eruit ziet zoals jij dat wilt, dan moet je voor een Android variant kiezen. Je kan alles precies zo instellen zoals jij dat wilt, bijvoorbeeld hoe de apps staan, hoe je homepage eruit ziet, shortcuts naar populaire applicaties et cetera. Je kan zelfs heel simpel je hele interface veranderen of in een handomdraai bijna een andere smartphone te verkrijgen. Het is altijd leuk om eens iets te veranderen. 

Geef een reactie