mannenMens&gezondheidTipsvrouwen

Waarom online daten juist voor vijftigplussers ideaal is!

Waarom online daten juist voor vijftigplussers ideaal is

Veel senioren denken dat online daten enkel voor de jongere generatie bedoeld is. Dit is echter een hardnekkige mythe, want uit onderzoek blijkt juist dat steeds meer vijftigplussers zich in de online datingwereld begeven. Ook als je de vijftig gepasseerd bent is het nooit te laat om de liefde te vinden. In tegendeel zelfs: juist voor vijftigplussers is online daten uitermate geschikt. Of je nu enkele jaren terug jouw partner bent verloren, pas gescheiden bent of gewoon nog nooit de ‘ware’ bent tegengekomen, wat jouw verhaal ook is: het is nooit te laat voor vijftig plus dating!

Ben jij 50 plus en single en wil je dolgraag een sprong in het diepe wagen? Lees dan in dit artikel waarom online daten juist voor vijftigplussers uitermate geschikt is.

Minder sociale contacten

Natuurlijk moeten we wel eerlijk zijn. Toen je begin twintig was, was het waarschijnlijk heel eenvoudig om aan een date te komen. Nee, dit komt niet omdat je toen een prachtige jonge man of vrouw was. Het komt simpelweg doordat je er meer op uit ging en waarschijnlijk van meer sociale contacten genoot. Waarschijnlijk waren de weekenden dat je in huis te vinden was op één hand te tellen. Logischerwijs ontmoet je dan ook veel meer vrijgezelle mensen en is daten een stuk eenvoudiger.

Nu je ouder bent heb je waarschijnlijk geen zin om iedere vrijdag- en zaterdagavond in de kroeg te hangen. Dat station ben je inmiddels wel gepasseerd. Er gaat niets boven de knusheid van eigen huis. Het nadeel is echter wel dat je dan ook minder snel contacten legt. Gelukkig betekent dit niet dat je jezelf ieder weekend naar allerlei social events hoeft te slepen. Dankzij de digitale datingwereld is het mogelijk om gewoon vanuit je luie stoel een geweldige match te vinden. Geen wonder dat 50 dating steeds populairder wordt.

dating 50 +

Zelfkennis

Als twintiger had je waarschijnlijk nog geen enkel idee wat je in een partner zocht. Vaak zien we dat de jongere generatie de liefde ‘verheerlijkt’. Hierdoor hebben ze geen duidelijk idee wat het daadwerkelijk betekent om samen met iemand te leven. Nu je inmiddels 50 plus bent, weet je maar al te goed wat liefde echt inhoudt. Door de jaren heen heb je voldoende zelfkennis opgedaan. Dat komt goed uit als je je in de dating 50+ wereld wilt begeven, want om een geschikte partner te vinden is het belangrijk dat je je eigen sterke en zwakke punten kent. Hierdoor ben je waarschijnlijk ook beter in staat om jouw wensen aan een ander over te brengen, waardoor je sneller een partner vindt die bij je past.

Realistischere kijk op het leven

Door de jaren heen heb je niet alleen heel veel kennis over jezelf vergaard, maar ook over de wereld waarin we leven. Waarschijnlijk ben je regelmatig met open ogen in een val getrapt en hebben mensen je (te vaak) pijn gedaan. Alhoewel je wellicht niet graag aan negatieve ervaringen uit je verleden denkt, kunnen deze wel helpen bij het vinden van de juiste partner. Je beschikt immers over een veel realistischere kijk op het leven, de liefde en relaties. Hierdoor ben je je ook bewust van de valkuilen van de liefde. En juist dat inzicht is belangrijk voor een stabiele en gezonde relatie.

Geef een reactie