Tips

Bloggers gezocht: serieus geld verdienen met je blog

Bloggers gezocht

Bloggers gezocht voor beauty merken’, ‘ Instagram bloggers gezocht’: oproepen zoals deze komen  we steeds vaker tegen. Vooral op social media kanalen zoals Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram zien we de ‘bloggers gezocht’ oproepen steeds vaker voorbijkomen. Wat maakt de bloggers zo populair en waarvoor worden bloggers gezocht?

Waarvoor worden bloggers gezocht?

Bloggers worden gezocht om merken een boost te geven. Veel merken willen hun producten aan een bepaalde doelgroep verkopen. Het kan nog best lastig zijn om de juiste doelgroep te vinden en te bereiken. Je komt tegenwoordig al een heel eind met de doelgroep instellingen bij de advertenties op Facebook en Instagram, maar het is misschien nog wel beter om een samenwerking aan te gaan met bloggers.

Bloggers gezocht voor een scherpe doelgroep

Het is makkelijk om een doelgroep te bereiken via een blogger, omdat deze vaak een specifieke groep volgers heeft. Zo hebben mama blogs vaak een groep vrouwen van 25-40 als volgers die het leuk vinden om over het moederschap te lezen. Als dit de juiste doelgroep voor jouw product is, is het heel rendabel om bloggers in te zetten. Een ander groot aspect waarom bloggers gezocht worden door bedrijven is het vertrouwen.

Verschillende kanalen

Wil je je doelgroep bereiken via een blogger? Dan is het ook goed om te kijken op welke platformen de blogger actief is. Heb jij een jonge doelgroep? Dan zijn platformen zoals Snapchat en Instagram het beste. Als je een wat oudere doelgroep hebt, kun je het beste kiezen voor bloggers die actief zijn op Facebook en Pinterest.

Bloggers gezocht voor een vertrouwensband

Het heeft veel meestal een positiever effect als consumenten een blogger over een product zien schrijven, dan wanneer ze bijvoorbeeld een advertentie in een tijdschrift zien staan. Bloggers worden gezocht om het vertrouwen tussen het product en de klant te vergroten. Zodra een consument leest over de persoonlijke ervaringen van een blogger met het product, groeit het vertrouwen. Ook zijn de volgers van een blog bekend met de blogger en ‘kennen’ ze diegene. Hierdoor zullen de consumenten sneller tot een aankoop overgaan.

Verschillende soorten bloggers gezocht

Het maakt niet uit of de blogger man, vrouw, transgender, oud of jong is: bloggers zijn in en worden veel gezocht. Voor heel veel doelgroepen worden bloggers gezocht en deze zijn gelukkig in overvloed te vinden.  Voor de bloggers zelf is het belangrijk om een zo groot mogelijk bereik te hebben. Simpel, hoe groter het bereik des te liever bedrijven jou willen inzetten. Probeer dus als je als blogger gezocht wil worden je bereik echt op te schroeven. Denk hierbij aan je YouTube abonnees, Facebook likes, Instagram volgers, Twitter volgers en vooral het aantal websitebezoekers.

 

Geef een reactie