GadgetsPC&internetTechnologieTips

Een 19 inch rack voor al het netwerkapparatuur

Een 19 inch rack voor al het netwerkapparatuur

Er zijn vele benamingen voor een computerbehuizing, waaronder een 19 inch rack. Een 19 inch rack is het centrale punt binnen het netwerk, oftewel al het netwerkapparatuur en UTP bekabeling komen hierin samen. Er zijn verschillende varianten binnen een 19 inch rack afhankelijk van de grootte van het netwerk. 

Wat is 19 inch?

19 inch komt van het feit dat een rack voorzien is van 19 inch profielen aan de voor en achterzijde. 1 inch komt overeen met 2,54 cm. 19 inch betekent dan 48,26 cm. 19 inch is een algemene afmeting die gebruikt wordt binnen de installatiebranche. Door dezelfde maatvoering te hanteren is het eenvoudig accessoires en apparatuur te bestellen die compatibel zijn met 19 inch. Het apparatuur kan eenvoudig gemonteerd worden in een 19 inch profiel waardoor er structuur en overzicht ontstaat binnen het netwerk. 

Hoe hoog moet mijn 19 inch rack zijn? 

De keuzen van de hoogte van de 19 inch rack is altijd van cruciaal belang. Het kopen van een te kleine rack kan in de nabije toekomst voor een hoop problemen zorgen. Een uitbreiding van het netwerk wordt hierin geremd, maar op een gegeven moment ontkomt men er niet aan en dan dient er een grotere rack gekocht te worden om alles kwijt te kunnen. 

Het aansluiten van het netwerk is een tijdrovende klus, laat staan alles verhuizen naar een nieuwe, grotere 19 inch rack. Het gevolg is dat het netwerk voor een bepaalde tijd uitgeschakeld zal zijn en mappen en bestanden niet toegankelijk zijn. 

Al deze ellende kan voorkomen worden door een 19 inch rack te kopen in de juiste afmeting. De hoogte is eenvoudig te bepalen. Inventariseer hoeveel apparatuur en accessoires geplaatst dienen te worden om het netwerk goed te kunnen laten draaien. De hoogte wordt bepaald aan de hand van bovenstaande calculatie plus de extra ruimte te berekenen voor uitbreidingen in de toekomst maar houdt hierbij ook ruimte vrij voor de luchttoevoer. 

Het installeren van het netwerk in een 19 inch rack als eenmalige klus uitvoeren geniet dan ook zeker de voorkeur. Een goede inventarisatie vooraf bespaard een heleboel ergernis, kosten en tijd.

Geef een reactie