mannenTipszakelijk

Waarom steeds meer mensen twijfelen over een uitvaartverzekering

uitvaartverzekering

Velen twijfelen over het wel of juist geen uitvaartverzekering afsluiten. Hiervoor zijn verschillende argumenten zoals, de kosten voor een uitvaart worden lager, men heeft steeds meer spaargeld, en men gaat kritischer kijken naar overbodige verzekeringen. In laatste is er weleens verwarring, een overlijdensrisicoverzekering is geen uitvaartverzekering. Lees in deze blog alles over de ins en outs van uitvaartverzekeringen.

De nabestaanden niet met een rekening opschepen

Een uitvaartverzekering wordt ook wel een begrafenis verzekering genoemd. Deze verzekering sluit je af voor de nabestaanden. Er is een keuze met de polissen, en ook dat bekijk je in feite door de ogen van de nabestaanden. Je kan de soorten polissen onderverdelen in drie soorten, kapitaal, natura, en een combinatie van de twee. Mochten jouw nabestaanden niet van zulke regelneven zijn, kies dan voor een naturapolis. De begrafenisondernemer neemt dan alles uit handen. De nabestaanden hoeven dan enkel de enveloppen te schrijven voor de rouwbrieven, en zij zien ook geen rekening. De verzekering heeft een contract met een begrafenisondernemer bij jou in de buurt, de vergoeding gaat van de verzekering rechtstreeks naar de begrafenisondernemer. Het wordt anders als jouw familie juist zo’n zeer persoonlijk afscheid willen organiseren, en ook in staat zijn om zoiets te regelen. Je komt als polishouder te overlijden, en de verzekering keert dan een bedrag uit waar de nabestaanden een uitvaart van kunnen betalen. Het derde type polis, dan regelt de begrafenisondernemer de uitvaart, maar komt er ook nog een klein bedrag vrij om jouw uitvaart die persoonlijke tint te geven.

Tot hoever moet je sparen om de nabestaanden niet met een flinke rekening op te schepen?

Omdat de naturapolis nu omschreven is komt vaak de vraag, is het niet anders op te lossen? In het aller begin staat dat er verwarring kan zijn met de overlijdensrisicoverzekering, dus hoe kun je toewerken naar een alternatief? Vandaag de dag kost een eenvoudige crematie ongeveer 9000,= euro. Als je dat bedrag bezit, en de nabestaanden kunnen er direct over beschikken als jij komt te overlijden, dan heb je geen uitvaartverzekering nodig. Het wordt anders als het geld vastzit in bijvoorbeeld een woning, want dan moeten de nabestaanden een schuld maken bij de bank, en de woning verkopen om die schuld weer af te lossen. Ook twee partners in een huis met hypotheek en overlijdensrisicoverzekering moeten beseffen dat de verzekering alleen in één keer de hypotheek zal aflossen na overlijden, maar die verzekering gaat geen begrafenis of crematie betalen. Nu zeggen, ik ga er wel voor sparen, moet zich realiseren dat het sterven vaak onverwachts komt. Er is een kans dat je nog lang niet op die 9000,= spaargeld zit en dat je dan iets overkomt. Om zeker te weten dat je de nabestaanden niet met een rekening op zal schepen, is het slim om een polis af te sluiten, en dan is de combinatiepolis gemakkelijk. De uitvaart wordt geregeld, en van het bescheiden bedrag kunnen zij iets doen van een krantenadvertentie plaatsen, of bloemen, of iets met muziek tijdens de plechtigheid.

Geef een reactie