Auto&vervoerLifestyleSportTips

4x waarom het kopen van een e-bike een goed idee is

elektrische fiets buiten

Je ziet steeds meer elektrische fietsen in Nederland. Eigenlijk is dat ook helemaal niet zo vreemd, want na jarenlang file rijden en ons ergeren aan het dagelijkse drukke verkeer is het rijden op een fiets naar je werk een zeer welkom alternatief. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het ook zeker goed voor het milieu als je kiest voor een e-bike. Uiteraard is deze niet zo milieuvriendelijk als de traditionele fiets, maar alleen al het verschil van 1 auto minder op de weg weegt zwaarder dan de belasting op het milieu door het gebruik van een e-bike. En laten we wel wezen, je kan nog zo graag met je goede gedrag op de fiets zitten maar als dit veel te ver is doe je dit ook niet meer voor je plezier en ben je juist sneller geneigd om de auto te pakken. Met een elektrische fiets heb je voldoende trapondersteuning om zelfs de langste afstanden af te leggen. De voordelen van een e-bike zijn zeker niet te onderschatten. Wij geven je in dit artikel 4 reden waarom e-bikes kopen een goed idee is.

#1 Iedereen is geschikt om op een e-bike te fietsen

Vrijwel iedereen kan fietsen in Nederland, maar onze fysieke en conditionele gesteldheid laat nog wel eens te wensen over. Ook oudere mensen vinden het vaak zonde dat ze niet meer kunnen fietsen. In dat geval is een e-bike de ideale oplossing. Doormiddel van de trapondersteuning is het zeer gemakkelijk om lange afstanden af te leggen met je fiets. Fietsen kost nauwelijks nog moeite en je beleeft er nog steeds even veel plezier aan.

tips elektrische fiets

#2 Grote afstanden afleggen is geen probleem meer

Dit is waarschijnlijk het grootste voordeel voor de meeste mensen. Grote afstanden afleggen met een ‘gewone’ fiets vraagt om een goede conditie. Als je hier niet over beschikt en toch nog het milieu een handje wilt helpen of juist zo kan genieten van fietsen, is een e-bike een prima en gezond alternatief. Je blijft toch nog in beweging en het is gemakkelijk om ook daadwerkelijk lange en uitdagende fietstochten af te leggen.

#3 Een e-bike kan de auto vervangen

Anno 2018 zijn we steeds vaker op zoek naar duurzame alternatieven. We zijn keihard met onze neus op de feiten gedrukt en weten dat er iets moet veranderen als we de aarde willen behouden voor onze (klein)kinderen. Een e-bike kan een duurzaam alternatief zijn als deze wordt gebruikt als vervanger voor de auto. Dat scheelt niet alleen in uitlaatgassen voor het milieu, maar je bespaart er ook nog eens enorm veel benzinekosten mee. Bovendien heb je ook geen last meer van files en ergernissen op de vroege morgen. Een win-win situatie dus!

#4 Fietsen ter ontspanning

Met een e-bike is het voor de meeste mensen een veel minder grote stap om op de fiets te stappen voor een relaxmomentje. Heerlijk toeren door ons land en de mooiste plekjes ontdekken is natuurlijk prachtig op de fiets en met een e-bike is het ook nog eens mogelijk om probleemloos lange en uitdagende afstanden af te leggen.

 

 

Geef een reactie