GadgetsLifestyleTechnologieTips

Kies voor een refurbished iPhone 8

iphone 8

 Een iPhone is geen goedkope aanschaf. Als je je huidige toestel wilt vervangen door een iPhone en niet perse het laatste model hoeft te hebben kun je er ook voor kiezen een tweedehands toestel of een refurbished iPhone 8 aan te schaffen.

Tweedehands of refurbished?

Nadeel van een tweedehands toestel is dat deze wel eens wat gebreken kan vertonen en om ongewenste problemen te voorkomen is het een betere keus een refurbished iPhone 8 te kopen. Naast de iPhone 8 zijn ook de eerdere modellen in een refurbished uitvoering te verkrijgen. Bij een refurbished versie koop je alleen een nieuw toestel, dus zonder abonnement. Dit is een goede keuze als je reeds een abonnement hebt dat nog niet afgelopen is en waar je nog een bepaalde tijd aan vastzit. Zo kun je dit met een ander toestel ook gewoon door laten lopen. Daarnaast is een refurbished toestel ook voordeliger in aanschaf dan een volledig nieuw.

Wat gebeurt er allemaal bij een refurbished toestel?

Refubished staat voor gerenoveerd en dat is ook een goede beschrijving ervan. Een refurbished toestel is schoongemaakt en opgeknapt nadat de eigenaar dit van de hand gedaan heeft. Dit kan betekenen dat er een nieuw schermpje op zit maar bijvoorbeeld ook dat bepaalde onderdelen die niet meer ten volle functioneerden op het toestel vervangen zijn voor nieuwe goedwerkende. Zo heb je de zekerheid dat de telefoon goed werkt en geen rare mankementen vertoont. De vervangende onderdelen kunnen originele Apple onderdelen zijn maar soms worden er ook andere onderdelen gebruikt hetgeen van invloed kan zijn op de kwaliteit. Voordeel is dat je op een refurbished model garantie krijgt, hetgeen voor een tweedehands toestel (zeker niet als je het particulier aanschaft) zelden het geval is.

Drie verschillende kleuren

Als je ervoor kiest een refurbished iPhone 8 aan te schaffen zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden. De originele iPhone 8 is in drie kleuren uitgebracht, te weten spacegrijs, zilver en goud. De refurbished versie kun je ook in één van deze drie kleuren aanschaffen.

Geheugen en opladen

Een iPhone 8 heeft een geheugen van 64 of 256 GB. De varianten die er tussen in zitten bestaan niet bij het originele model dus komen ze ook niet voor bij de refurbished versie. Een iPhone 8 kan zowel draadloos als met een traditionele lader opgeladen worden maar de draadloze lader wordt zelden meegeleverd bij het refurbished model. Wil je toch graag draadloos opladen dan zijn er ook andere draadloze opladers waarmee dit mogelijk is.

Nog een paar jaar in de handel

De verwachting is dat een nieuw exemplaar van de iPhone 8 tot ongeveer 2020 verkocht zal worden dus een refurbished iPhone 8 is zeker nog een aantal jaren langer in de handel, bekijk hier bijvoorbeeld het aanbod van Mobico. Vind je dit model nu bijvoorbeeld nog te prijzig dan kun je ook voor een wat ouder type kiezen en over een paar jaar alsnog de iPhone 8 aanschaffen. De prijzen van de refurbished telefoons kun je terugvinden op internet.

Geef een reactie