Auto&vervoerMens&gezondheid

De beste kinderfietsen van 2021: voor welke kies jij?

De beste kinderfietsen van 2021

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Niet alleen zodra je kind eenmaal goed kan fietsen, maar ook tijdens het leerproces. Juist dan. Een goede kinderfiets draagt er namelijk aan bij om het fietsen sneller onder de knie te krijgen. Maar voor welke fiets kies je dan? Er is immers keuze genoeg. Kies je uit een lieve prinsessenfiets of juist een stoere bike? Een kinderfiets met of zonder versnellingen? Keuzes genoeg. Natuurlijk is het ook begrijpelijk dat je door dit enorme aanbod het juist een stuk onoverzichtelijker vindt geworden. Daarom maken we je graag wegwijs door het grote aanbod en geven we enkele handige tips om dé beste kinderfiets van 2021 aan te schaffen.

Hoe bepaal je welke kinderfiets het meest geschikt is?


Dit is een belangrijke vraag, eentje waar tevens geen eenduidig antwoord op te geven is. Tijdens de zoektocht naar kinderfietsen zijn er een aantal zaken om op te letten. Bovendien zijn deze keuzes vaak heel persoonlijk. Wat voor het ene kind de perfecte fiets kan zijn, zal voor het andere kind weer helemaal niet optimaal merken. De beste jongens- of meisjesfiets bepalen is dan ook niet zo eenvoudig als het klinkt. Daarom is het belangrijk om jezelf alvast voor te bereiden en mogelijke wensen op een rijtje te zetten. Hierbij is het met name verstandig om op een uitstekende bouwkwaliteit te letten. Met een kwalitatieve kinderfiets vallen genoeg avonturen te beleven.

Grootte van de fiets


Veel ouders maken de fout om een fiets ‘op de groei te kopen’. Dit is echter geen goed idee. Een fiets moet altijd op maat zijn. Wanneer deze niet aansluit op de lengte van je kind, dan kan dit alleen maar in gevaarlijke situaties resulteren. Bovendien zal een kind wat op een te grote fiets leert fietsen, zich ook minder zelfverzekerd voelen. Simpelweg omdat hij meer moeite moet doen om de fiets onder controle te houden. Kies daarom altijd een fiets die aansluit bij de lichaamslengte van je kind. Goed nieuws: zelfs wanneer je kind hard groeit, hoeft dit zeker niet zonde van je geld te zijn. Kwalitatieve fietsen kunnen eenvoudig tweedehands doorverkocht worden. Hierdoor is het altijd een prettige investering en hoef je je nooit zorgen te maken over het financiële aspect. Hier vind je richtwaarden welke fiets jouw kind nodig zal hebben.

  • Kinderfiets van 10 inch: 2-3 jaar bij een lengte van circa 85 cm
  • Kinderfiets van 12 inch: 2-4 jaar bij een lengte van circa 95 cm
  • Kinderfiets van 14 inch: 3-5 jaar bij een lengte van circa 100 cm
  • Kinderfiets van 16 inch: 4-6 jaar bij een lengte van circa 105 cm
  • Kinderfiets van 18 inch: 5-7 jaar bij een lengte van circa 110 cm
  • Kinderfiets van 20 inch: 6-8 jaar bij een lengte van circa 115 cm
  • Kinderfiets van 22 inch: 7-9 jaar bij een lengte van circa 112 cm
  • Kinderfiets van 24 inch: 8-12 jaar bij een lengte van circa 130 cm
  • Kinderfiets van 26 inch: 10-14 jaar bij een lengte van circa 145 cm
  • Kinderfiets van 28 inch (overstap naar volwassenfiets) bij een lengte van meer dan 145 cm

Natuurlijk zijn dit enkel richtwaarden. De fiets die je nodig hebt, is immers niet alleen afhankelijk van de inchmaat, maar ook het verdere design van de fiets. Daarom is het verstandig om rekening te houden met de mogelijke leeftijdsgroep of simpelweg even te passen in de fietsenwinkel.

Kies voor een licht model


Opvallend genoeg zijn de meeste kinderfiets relatief zwaar ten opzichte van het lichaamsgewicht van een kind. Eigenlijk vreemd, want dit maakt leren fietsen des te lastiger. Gelukkig zijn er ook een aantal lichtere modellen verkrijgbaar. Zoek hier zeker naar, want hier heeft je kind op de lange termijn zeker profijt van.

Geef een reactie