Tips

Bestel nu alvast bloemzaden en geniet deze lente van een bloemenpracht

bloemzaden bestellen

Als je een echt buitenmens bent, doet de winter je ieder jaar verlangen naar het voorjaar, naar de frisse lente-atmosfeer, naar de vogeltjes die weer beginnen te fluiten en de aangename voorjaarszon. Met een beetje geluk kunnen we dit jaar weer snel van dit fijne jaargetijde genieten. Het is dan ook weer mogelijk om de tuin, het dakterras of het balkon op te fleuren. En daar zijn we na deze bizarre tijden misschien wel meer aan toe dan ooit. Om het buiten weer mooi te maken, kun je de handen op verschillende manieren uit de mouwen steken. Een bezem over je terras doet wonderen, net zoals het schoonmaken van je tuinmeubilair. Maar om het echt gezellig te maken, zorg je natuurlijk voor fleurige groei en bloei in borders en in stijlvolle manden en potten.

Bloemen zaaien

Het zaaiseizoen voor bloemzaden begint voor bepaalde soorten in de maanden maart en april. Maar voor sommige bloemen kun je de zaden beter vanaf mei in de grond stoppen. Je moet dus nog even wachten met zaaien, maar de voorpret kan nu alvast beginnen! Als je je uitermate goed wilt voorbereiden op het creëren van jouw bloementuin, haal je een schetsboek en kleurpotloden tevoorschijn. Hiermee kun je een ontwerp maken compleet met een plan voor welke bloemen je waar wilt gaan zaaien. Ook kun je online alvast de benodigde bloemzaden kopen. Het is een heerlijke vrijetijdsbesteding om vanaf je favoriete loungeplek op de bank met behulp van je tablet of smartphone te zoeken naar de mooiste bloemensoorten. Onder de zaden voor eenjarige, tweejarige of meerjarige bloemen vind je oneindig veel keuze. Er zijn ook zaadzakjes met een mix aan bloemen verkrijgbaar die een verrassend effect geven.

Prachtig bloeiende tuin

Een gespecialiseerde webshop biedt je een oneindig grote keuze uit zaadjes voor prachtig gekleurde bloemen. Die variëren van soorten als lobelia en lavatera tot ridderspoor en petunia. Daarnaast vind je zaden voor klassiekers als margriet snow daisy, hoge gele zonnebloem en akelei. Een bloemetje dat ook zeker niet aan je lentefestijn mag ontbreken, is het vergeet me nietje. Die zijn eenvoudig in een bloembak, in een bloempot of in de volle grond te kweken zolang de grond iets vochtig is. Vergeet-me-nietjes hebben prachtige, kleine blauwe bloemetjes met gele hartjes, die erg lang en al vroeg in het seizoen bloeien. Prettige bijkomstigheid is dat ze weinig onderhoud vergen. Het vochtig houden van de aarde is de enige verzorging die vergeet-me-nietjes nodig hebben. Bovendien kunnen de plantjes en de bloemen goed tegen de zon én de schaduw.  Zo kun jij aankomend voorjaar naar hartenlust genieten van je vrolijk bloeiende tuin.

Geef een reactie