Mens&gezondheid

De toegevoegde waarde van weerbaarheid in de zorg

De toegevoegde waarde van weerbaarheid in de zorg

In de gezondheidszorg wordt elke dag met veel energie en toewijding gewerkt. Bovendien staan sommige zorgverleners, bijvoorbeeld in de GGZ en in de gehandicaptenzorg, voortdurend voor uitdagingen – zowel fysiek als mentaal. 

Het is geen geheim dat de zorgsector één van de meest veeleisende en stressvolle werkomgevingen is. Maar wat als er een manier is om de veerkracht van deze onvermoeibare helden te versterken? Dat is waar fysieke en mentale weerbaarheid om de hoek komt kijken.

Fysieke weerbaarheid

Zorgverleners worden vaak geconfronteerd met langdurige diensten, zware tilwerkzaamheden, stressvolle situaties die fysiek en mentaal veeleisend zijn en agressie van cliënten. Met name dat laatste is een punt waarvoor training relevant is.

Want hoe zorg je ervoor dat je op een professionele manier omgaat met agressie, zonder jezelf en je cliënt daarbij te bezeren? En hoe kun je fysiek ingrijpen voorkomen? Het volgen van een fysieke weerbaarheidstraining biedt uitkomst voor dit soort vragen.

Mentale weerbaarheid

Naast fysieke weerbaarheid is mentale weerbaarheid van groot belang voor zorgverleners. De druk van het werken in een hectische omgeving en het omgaan met emotioneel uitdagende situaties moet je als zorgverlener mentaal in goede banen kunnen leiden.

Hiervoor zijn er diverse methodieken en gereedschappen die in een fysieke en mentale weerbaarheidstraining voor de zorg worden behandelt.

Investeer in jezelf en in betere zorg

In een tijd waarin de gezondheidszorg meer dan ooit onder druk staat, is het belangrijk om te investeren in de fysieke en mentale weerbaarheid van jou zorgprofessional. Het zorgt ervoor dat je mentaal en fysiek sterker in je schoenen staat, betere zorg kunt verlenen en correct kunt handelen in vervelende situaties.

Schrijf je daarom in voor een weerbaarheidstraining specifiek gericht op zorgprofessionals. Dergelijke trainingen worden onder andere gegeven bij een zorgbemiddelingsbureau. Je vindt zorgbemiddelingsbureaus door heel Nederland. Er is dus altijd wel een trainingsmogelijkheid bij jou in de buurt.

Geef een reactie