Sport

MMA: wat is het?

MMA: wat is het?

MMA wordt door velen als dé ultieme vechtsport beschouwd. Toch is nog lang niet iedereen op de hoogte van deze bijzondere sport. Want wat kun je hiervan verwachten? Is het voor iedereen mogelijk om deze sport te beoefenen? Moet je over bepaalde kwaliteiten beschikken? Wat mag er wel en wat juist niet? Wat is het verschil tussen MMA en bijvoorbeeld kickboksen?

Zijn deze vragen ook herkenbaar voor jou? Dan wordt het hoog tijd om wat duidelijkheid te scheppen. Een bezoekje aan een MMA gym kan namelijk levensveranderend zijn. Wellicht is deze sport ook wat voor jou. In dit artikel vind je alles wat je moet weten voordat je deze keuze overweegt. 

Een van de snelst groeiende vechtsporten ter wereld 


Vechtsporten worden al heel wat jaren over de hele wereld beoefend. Mensen van alle leeftijden en verschillende achtergronden. Er zijn ongelooflijk veel verschillende vechtsporten, maar MMA behoort tot één van de snelst groeiende vechtsporten wereldwijd. Niet zonder reden, want deze sport biedt ongelooflijk veel voordelen. Bovendien is het ontzettend divers. MMA staat niet voor niets voor Mixed Martial Arts. Hierbij worden technieken vanuit allerlei verschillende vechtsporten gecombineerd. Je kunt zowel trainingen voor beginners als professionals volgen.

Verschillen tussen MMA en Kickboksen 

Kickboksen en MMA worden vaak in dezelfde adem genoemd. Dit terwijl het twee heel verschillende vechtsporten zijn. Hoewel je bij een gym voor Kickboksen Utrecht meestal ook voor MMA training terecht kunt, moet wel duidelijk zijn dat er wel degelijk een verschil tussen deze twee zit. Het grootste verschil is toch wel dat het bij kickboksen om meer primaire bewegingen gaat. Denk hierbij aan slaan en schoppen. Bij MMA zijn de bewegingen veel diverser. Bovendien is er bij MMA simpelweg meer toegestaan. 

Respect staat centraal 


Vechtsporten hebben soms ten onrechte een zeer gewelddadig imago. Dit zien we vooral terug bij MMA. Hierbij denken veel mensen aan de wedstrijden die ze ooit op televisie of online hebben gezien. Hierbij leek alles toegestaan en was er van respect weinig te zien. Wat veel mensen echter niet beseffen is dat respect het eerste is wat je leert tijdens de trainingen. Zo is het bijvoorbeeld nooit toegestaan om de opgedane technieken buiten een wedstrijdsituatie toe te passen. Dus bijvoorbeeld niet om gevaarlijke situaties op straat uit te lokken. Er heerst altijd een respectvolle sfeer in de gym en er is veel aandacht voor veiligheid. 

Voor iedereen geschikt 


MMA is voor iedereen geschikt. Natuurlijk is het wel prettig als je al met enige conditie de training kunt beginnen. Onderschat namelijk niet hoeveel energie een basistraining kost. Je hoeft echter geen eerdere ervaring te hebben. Trainingen worden zowel voor beginners als professionals aangeboden. De bedoeling is dat je als beginner start en uiteindelijk op professioneel niveau met wedstrijden kunt meedoen. Tegenwoordig worden er ook al trainingen aangeboden voor kinderen. Zodat ook zij op laagdrempelige wijze in aanraking kunnen komen met deze fantastische sport. De focus ligt hierbij vooral op het aanleren van de technieken. 

Geef een reactie