Tipszakelijk

Welke tabbladen kan ik het best gebruiken?

Welke tabbladen kan ik het best gebruiken?

Het bijhouden van de administratie en het netjes opbergen van documenten kan een aardige klus zijn. Voor sommige mensen kan het zelfs een onmogelijke opgave lijken om op een geordende wijze te werken. Ben jij het zat om voor de zoveelste keer net dat ene document dat je zoekt niet te kunnen vinden? Of om erachter te komen dat je de bon voor garantie kwijt bent geraakt? Een goed begin is het aanschaffen van de juiste spullen, waaronder ordners en tabbladen. Lees verder voor tips over de juiste materialen en de beste manieren om deze producten te gebruiken.

De juiste tabbladen voor je mappen

Ordners zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zo kun je kiezen tussen een map met een smalle rug of juist een exemplaar met een brede rug voor het archiveren van grotere aantallen documenten. Ook kun je spelen met de kleuren van ordners. Kies bijvoorbeeld voor de klassieke, zwarte mappen of ga voor verschillende kleuren om een handig coderingsysteem te creëren. Verder zijn er verschillende aantal ringen in de rug bevestigd.

Het aantal ringen is belangrijk voor het type tabblad dat je kunt gebruiken. 11-gaats tabbladen zijn bijvoorbeeld geschikt voor 2-rings en 4-rings modellen, terwijl tabbladen met een 23-rings perforatie ook in mappen met 23 ringen gebruikt kunnen worden.

De juiste tabbladen voor je mappen

Het verschil tussen tabbladen en indexen

Ga jij tabbladen of indexbladen gebruiken om het ringbandinterieur te ordenen? Deze twee typen verschillen van elkaar op één punt: de tabs zelf. Bij tabbladen kun je de tabs vaak zelf beschrijven of bedrukken. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om elke tab naar persoonlijke voorkeur te gebruiken. Indexbladen zijn al voorzien van een bedrukking, zoals een cijfer of een letter. Het voordeel hiervan is simpelweg het gemak. Je hoeft zelf geen ingeving meer te geven aan de bladen en kunt gelijk aan de slag met het creëren van een indeling op alfabetische of numerieke volgorde.

Zo gebruik je tabbladen

Tabbladen zorgen ervoor dat je papieren op een overzichtelijke manier kunt opbergen en later ook weer gemakkelijk en snel terug kunt vinden. Zo kun je gebruikmaken van een kleurcoderingsysteem, waarbij elk onderwerp een eigen kleur heeft. Dankzij de bedrukking op de tabs kun je ook eenvoudig een indeling gebaseerd op onderwerp, naam, maand of jaar maken. Met een schutblad maak je een nog duidelijker systeem mogelijk.

Extra mogelijkheden

Het gebruik van tab- of indexbladen is uitstekend te combineren met een aantal andere kantoorartikelen. Zo is het aan te raden om een perforator aan te schaffen om gaten te maken in papieren. Ook insteekhoezen kunnen uitstekend van pas komen. De doorzichtige hoezen maken het mogelijk om documenten direct te kunnen zien. Dankzij de opening kun je papieren die je niet wilt perforeren gemakkelijk in de hoes schuiven. Daarnaast kun je kleinere documenten, zoals bonnen, bewaren. Door een combinatie van deze producten te gebruiken berg jij vanaf nu documenten overzichtelijk op.

Geef een reactie