Huis en tuinTips

3 tips voor het lenen van kleine bedragen

geld lenen

Wanneer je snel geld wilt verdienen heb je daar vaak best even de tijd voor nodig. Dit terwijl een onderhoudsbeurt voor de auto, een festivalkaartje of een reparatie aan de wasmachine echt niet kan wachten! In dit geval kan het een uitkomst zijn om een klein bedrag te lenen. In dit artikel hebben we een aantal tips voor je gevonden, waarmee een klein bedrag lenen veel eenvoudiger wordt.

hypotheek

Tip 1: Studielening

Studenten op het hbo en de universiteit hebben recht op studiefinanciering tot hun dertigste. Daarnaast kan er financiële ondersteuning worden gegeven voor wie wil doorleren na een studie of opleiding. Houd er echter rekening mee dat er verschillende voorwaarden aan een studiefinanciering verbonden zitten. Zo moet er een opleiding worden gedaan die minimaal 1 jaar duurt en moet je jonger dan 30 jaar zijn wanneer studiefinanciering gestart wordt. Studiefinanciering bestaat uit drie onderdelen:

  • Lening

Je kunt een lening afsluiten tegen voordelige tarieven bij de overheid. Je bepaalt echter zelf hoe je jouw opleiding financiert, dit hoef je niet bij de overheid te doen.

  • Aanvullende beurs

Door middel van een aanvullende beurs kunnen studenten maximaal €388 per maand krijgen. Gebruik deze tool om te berekenen hoeveel je kunt lenen.

  • Collegegeldkrediet

Collegeldkrediet is bedoeld voor het betalen van collegegeld. De hoogte van dit krediet is afhankelijk van de hoogte van het collegegeld. Voor alle opleidingen met de juiste accreditatie kan collegeldkrediet worden aangevraagd.

Tip 2: Geld lenen via jouw creditcard

Lenen via een creditcard kost vaak helemaal niets als je het snel weer afbetaalt. Kun je een lening niet terugbetalen? Dan wordt er maandelijks rente over berekend. Met name voor kortlopende leningen zijn creditcards ideaal, vergeet echter niet af te lossen. Heb je het maximum bereikt? Dan kunt je het kredietlimiet opvoeren, waardoor er nog meer geleend kan worden.

creditcard

Tip 3: Lenen via het internet

Lukt het je niet om geld te lenen van familieleden, vrienden, via jouw creditcard of door rood te staan? Dan zijn er alternatieven, waarmee je zelfs met een BKR-notering geld kunt lenen. Via het internet kun je zogenaamde flitskredieten afsluiten, op deze kortlopende leningen zit vaak het maximale rentepercentage van 14%, als je erg kort leent kost dit vaak niet meer dan een aantal euro. Vaak moet er wel iemand garant voor je staan, als dat niet lukt kun je een extra vergoeding betalen en staat er een speciaal daarvoor aangewezen organisatie garant. Zo zijn de risico’s netjes afgedekt en kun je veilig een klein bedrag lenen.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden voor het lenen van geld. Wanneer je snel geld nodig hebt is het prettig als je een aantal opties hebt. Houd er rekening mee dat er altijd kosten verbonden zitten aan het lenen van geld, zelfs als je geld van de Rijksoverheid leent wordt er een rentepercentage doorberekend. Gelukkig kost het niet zoveel als je snel aflost! Zelfs wanneer het rentepercentage behoorlijk hoog is! Dit komt doordat rentepercentages per jaar worden vastgesteld. Een jaarrente van 13,9% is verwaarloosbaar wanneer je een aantal dagen leent, zelfs als het meer dan 1000 euro is. Reken maar uit!

Geef een reactie