LifestylemannenTipsvrouwen

Tips voor behandelen van droog haar

Tips voor behandelen van droog haar

Heb je futloos haar dat niet glanst, maar er dof uitziet? Dan is de kans groot dat je droog haar hebt. Droog haar is ook herkenbaar aan een grove structuur en aan haarpunten die gespleten zijn. Dat verhoogt het risico op het breken van je haar. Overigens komt droog haar vaker voor in de winter als gevolg van wisselingen van de temperatuur. Als je ouder wordt, maak je bovendien minder olie aan van nature en dat verhoogt de kans op droog haar eveneens. Er is echter een oplossing voorhanden met de volgende tips en door haarverzorgingsproducten van Kerastase te gebruiken.

Gebruik een shampoo voor droog haar

Het is als eerste belangrijk om een speciale shampoo voor droog haar te gebruiken, zoals Kerastase shampoo voor droog en gevoelig haar. Shampoo maakt deel uit van een haarritueel dat uit reiniging, verzorging en modellering bestaat. Uiteraard is het ook aan te raden om een speciale conditioner te gebruiken. Een voedende conditioner draagt bij aan gezond, soepel en glanzend haar. Verder is het mogelijk om je haar te verzorgen met een hydraterend haarmasker. Als je bezig bent met je haar wassen, masseer dan ook je hoofdhuid voor een betere doorbloeding.

Zorg voor het binnenkrijgen van vitamine A en ijzer

Droog haar is niet alleen van buitenaf te behandelen, want wat je binnenkrijgt heeft daar eveneens invloed op. Vitamine A is een belangrijke vitamine als het gaat om de productie van talg. Deze vitamine krijg je onder meer binnen door vis, vlees, wortels, zuivel, sinaasappels en bloemkool te eten. Mocht je voedselpatroon anders zijn ingericht dan is het mogelijk om een vitamine A supplement in te nemen. Ook ijzer draagt bij aan gezond haar, zodat het aan te raden is om noten, ei, vette vis en rood vlees te eten.

Voorkom beschadiging van je haar

Het is om droog haar te behandelen ook aan te raden om beschadiging van je haar te voorkomen. Bijvoorbeeld door je haar niet te verven en geen permanent te laten zetten. Dat zijn namelijk chemische behandelingen die invloed hebben op de gezondheid van je haar. Het is bij droog haar eveneens aan te raden om niet met je hoofd onder water in de zee of in het zwembad te gaan. De bestanddelen in het water zorgen ervoor dat talg verdwijnt. Mocht je toch gaan zwemmen, spoel dan je haar nadien zorgvuldig uit. Dep je haar na het wassen droog en vermijd zoveel mogelijk de föhn.

Geef een reactie