KledingPC&internetzakelijk

5x goedkope producten die je niet uit China hoeft te halen

Online bestellen

China, het land waar misschien wel de meeste spullen in je huis vandaan komen. Want we weten allemaal dat als we écht goedkope producten willen kopen ‘made in China’ vaak de goedkoopste optie is. Van inbraakalarmen tot lingeriesets websites als AliExpress en Wish verkopen het allemaal voor een prikkie. Voordat je je laat verleiden om hier iets te bestellen, is het vaak handig om je goed in te lezen wat voor websites het eigenlijk zijn. De verhalen zijn wel bekend: ontploffende opladers, bezorgtijden van 4 maanden of onverwachte douane kosten. Hier zit waarschijnlijk niemand op te wachten. Mocht je er daarom toch vanaf zien om op deze manier iets te bestellen of bestel je liever iets wat dichter bij huis vandaan komt? Lees dan de volgende 5 goedkope producten die je niet uit China hoeft te halen.

Telefoon oplader

Help, mijn oplader is stuk!

Een nieuwe oplader voor je telefoon is nou eenmaal duur. En dan gaat het ook nog eens stuk op een moment dat je het écht even niet kunt betalen. Met 2 kliks heb je zo een nieuwe goedkope oplader uit China besteld. Lekker makkelijk, toch? Helaas, zijn er veel verhalen dat deze opladers niet goed werken, snel kapotgaan of zelfs ontploffen! Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Gelukkig zijn er ook in Nederland genoeg winkels die goedkope opladers, langere snoeren en allerlei handige huisaccessoires hebben. Het is dan niet alleen goedkoop, maar je hebt ook altijd een plek om naar terug te gaan, mocht je product niet werken.

Kleding ruilen
Bijna iedereen vindt het belangrijk hoe hij/zij eruitziet. Daarom kopen we met zijn allen ontzettend veel nieuwe kleding. Het meeste hiervan komt uit China en wordt in een grote fabriek gemaakt. Eigenlijk heel zonde om elke keer nieuwe dingen te bestellen. Gooi je kleding daarom niet weg, maar geef het een tweede leven door het te ruilen met je vrienden. Die spijkerbroek die jij niet meer leuk vindt, kan voor jouw beste vriendin een leuke nieuwe aanwinst zijn.

Help de lokale ondernemers!
Grote ketens hebben vaak de goedkoopste producten, maar deze zijn ook een stuk minder origineel. Probeer daarom eens om in de uitverkoop van kleine ondernemers te winkelen. Zo betaal je niet de hoofdprijs, maar heb je wel een uniek item op de kop getikt.

Goedkoop is duurkoop

Goedkoop is duurkoop, is vaak wat er gezegd wordt over producten bestellen uit landen als China. Het bestellen van huishoudelijke apparaten via deze websites blijft dan ook tricky. Je weet immers nooit waar het vandaan komt. Nu het weer zomer is, lopen de temperaturen in je huis waarschijnlijk hoog op. Daarom wil je misschien wel een ventilator aanschaffen. Het is dan begrijpelijk dat je hiervoor niet de hoofdprijs wilt betalen en al snel op een website als AliExpress terechtkomt. Maar wist je dat er écht wel andere goedkope opties,  zoals een action ventilator, zijn dan dit soort producten uit China halen? Neem daarom eens de tijd om hiernaar te kijken, want dat is het zeker waard.

Geluk op Marktplaats!

Ben je op zoek naar mooie goedkope interieuraccessoires? Probeer je geluk dan eens op Marktplaats of in de kringloopwinkel. Het is misschien wat meer werk om het juiste item te vinden. Maar als je dan na een lange zoektocht hét perfecte accessoire hebt gevonden, zal dat hartstikke bevredigend zijn. De verkoper is blij met zijn verkochte item en jij bent blij met je nieuwe aanwinst voor je interieur.

Geef een reactie